Groen wonen

De voordelen van groene energie

Geschreven door admin

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bewust bezig met het milieu. Waar voorheen de opwarming van de aarde nog weleens in twijfel werd getrokken door veel mensen, is inmiddels de meerderheid wel overtuigd dat er zeker iets aan de hand is met het klimaat in de wereld. Bovendien heeft het gebruik van groene energie alleen maar voordelen. Zo zijn we bijvoorbeeld minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is het ook nog eens beter voor het milieu en voor je portemonnee.

Beter voor milieu

Het belangrijkste voordeel van groene energie is dat het beter is voor het milieu. Bij het gebruik van groene energie komt er namelijk geen of minimaal CO2 uitstoot vrij. Hierdoor draag je bij aan het afremmen van de opwarming van de aarde.

Voor iedereen gratis beschikbaar

Groene energiebronnen zoals wind, water en zon is voor iedereen gratis beschikbaar. Wanneer je de middelen hebt dan kan je met deze energiebronnen gratis energie opwekken. Het is echter ook mogelijk om de groene stroom van een energiebedrijf in te kopen.

Duurzame energie doorverkopen

Wanneer je zonnepanelen op je huis hebt dan kan je zelf in je energievoorziening voorzien. De energie die met deze panelen wordt opgewekt is zelfs vaak teveel om in je huis te verbruiken. Als dit het geval is dan kan de extra energie worden doorverkocht aan het energiebedrijf.

Niet afhankelijk fossiele brandstoffen

Fossiele brandstoffen zoals olie en gas worden vaak uit lande geïmporteerd die niet altijd even politiek stabiel zijn. We hebben de laatste jaren dan ook enorme swings in brandstofprijzen gezien. Door groene energie te gebruiken ben je hier niet meer van afhankelijk.