Vloeren

De voordelen van een goede vloerisolatie

Ben je toevallig van plan om te gaan investeren in een vloerisolatie? Dan is dat een goede zaak! Vloerisolatie is namelijk erg voordelig en het houdt je vloer lekker warm. Ook kan je er voor zorgen dat je de gasrekening naar beneden houdt waardoor je ook niet teveel geld uitgeeft. Bekijk in dit artikel de voordelen van een goede vloerisolatie!

1.      Vloerisolatie houdt de warmte vast

Een kruipruimte heeft vaak een gemiddelde tempratuur van 12 graden Celsius. Zonder een vloerisolatie kan je vloer warmte afstralen naar de kruipruimte. Door dit ontstaat er verlies van warmte en voelt de vloer koud aan. Bij vloerisolatie is het zo dat het ervoor zorgt dat de warmte naar boven wordt weerkaatst waardoor de warmte niet verloren gaat en je een lekkere warme vloer blijft houden.

2.      Besparing op de stootkosten

Als je kiest voor vloerisolatie dan kun je aanzienlijk op je stookkosten besparen. Gemiddeld zou dat dan zo’n 210 euro per jaar schelen. Daarbij bespaar je ook tot wel 7 kubieke meter gas besparen per m2 vloer.

3.      Vloerisolatie biedt een hoog wooncomfort

Als je ooit last hebt gehad van vieze luchtjes en vocht dan is dat verleden tijd zodra je kiest voor vloerisolatie. Daarbij voelt het huis een stuk warmer aan. Je kunt dan in de winter met blote voeten door je huis rondlopen zonder koude voeten te krijgen, ideaal toch? Dat komt omdat de temperatuur in je huis gemiddeld met 4 graden Celsius zal stijgen. Verder zorgt vloerisolatie voor minder huisstofmijt en ongedierte wat natuurlijk ook erg prettig is.

4.      De waarde van je huis stijgt

Al vanaf 1 januari 2008 zijn huiseigenaren verplicht om bij de verkoop van hun huis een energielabel te overhandigen. Als je huis is voorzien van een vloerisolatie dan zal het energielabel automatisch verbeteren wat weer resulteert in een hogere waarde van je huis.

5.      Bespaar het milieu

Als je gebruik maakt van vloerisolatie dan zorg je er automatisch voor dat er minder wordt gestookt. Dit zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot wordt verminderd. Bij vloerisolatie komen er geen schadelijke gassen meer vrij en dat is uiteraard voordelig voor ons milieu. Daarbij is vloerisolatie brandveilig.

6.      Snel geregeld

Een vloerisolatie aanleggen kost maar een halve dag. Je zult er daarom amper last hebben van de bouwwerkzaamheden en bovendien hebben de buren ook geen last en dat is natuurlijk ook een voordeel.