Aanleg

Veranda’s en vlonders: breng sfeer in je tuin!

Geschreven door admin

Zodra het voorjaar zich aandient krijgt iedereen zin om zo snel mogelijk naar buiten te gaan. Het dan vaak nog te fris en te nat om al lekker in je tuin te zitten. Met een beetje geluk vind je precies dat plekje in de luwte maar wel in de zon om al vroeg in het jaar te genieten van het buitenleven.

Een veranda in de stijl van je huis kan hierin ook een oplossing zijn. Al vroeg in het jaar zorgt deze ervoor dat je droog én uit de wind van het buitenleven kan genieten. Op een frisse lente avond toch heerlijk buiten eten, in de zomer even een uurtje uit de felle zon, in de herfst of winter met een goed glas genieten van de stilte en de rust…? Genoeg mogelijkheden over!

Veranda’s zijn er in veel variaties, van een eenvoudig maar robuust afdak wat op stevige palen staat, tot een stijlvolle overkapping die perfect aansluit bij de architectuur van je huis.
De materiaalkeuze is groot. Een houten veranda is landelijk maar vraagt meer onderhoud dan kunststof of aluminium. Er zijn zelfs mogelijkheden om de zijkanten van de veranda semi-permanent te sluiten waardoor de ruimte veranderd in een tuinkamer of serre. Met de aanleg van elektriciteit (verlichting) heb je het hele jaar plezier van deze aanbouw! Een veranda verlengt de leefruimte van je huis en brengt extra sfeer in je tuin.

Een andere optie om je leefruimte te vergroten is om een vlonder aan te leggen.  Vaak wordt een vlonder gebruikt als rustgevend gedeelte van de tuin,  vaak grenzend aan water. Net als bij de veranda’s zijn er ook bij de vlonders verschillende materialen waar je uit kunt kiezen, zo kun je kiezen uit o.a.:
– Tegelvlonders
– Plankenvlonders
Composiet vlonderplanken (onze aanrader! – namelijk onderhoudsvrij)

Dit is enkel voor het afmaken van de vlonder, voor dat je de keuze maakt welk materiaal de voorkeur krijgt, dien je al hardhouten vlonderpalen aan te schaffen en aan te brengen. Wil jij precies weten hoe je zelf een vlonder kunt bouwen? Bekijk dan onderstaande video!

Maak een lijstje van je wensen en bespreek deze met een vakman. Hij kan vertellen of er een bouwvergunning nodig is en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. Vraag diverse offertes op en neem de tijd om een keuze te maken. Wie weet kan je zelf een handje meehelpen met de bouw van de veranda waardoor je kosten uitspaart. Dan geniet je nog meer van je prachtige aanwinst.