Keuken

Verbouw je keuken en verhoog de waarde van je huis!

Geschreven door admin

Een keuken verbouwen is geen kleinigheidje. Het idee om te verbouwen ontstaat vaak in de loop van tijd: irritatie over verkeerde plaatsing, onlogische indeling of slijtage. Hierdoor heb je al ideeën wat je wilt veranderen of wilt aanschaffen. Maak lijstjes, oriënteer je in showrooms wat je zou willen veranderen en schets je eigen keuken.

Een goede voorbereidingen, materialenlijst en een ruime planning geven inzicht hoe lang een verbouwing gaat duren. Bekijk eerlijk, als alles op papier staat, of het reëel is om de keuken te verbouwen of dat het toch niet voordeliger is om een volledig nieuwe keuken te plaatsen.
Een installatiebedrijf, keukenleverancier of bouwbedrijf kan je daarin helpen.

De deurtjes van je keuken vervangen is eenvoudig zelf te doen. Als ze nog helemaal intact zijn kan je overwegen om ze opnieuw te (laten) schilderen of lakken. In combinatie met andere handgreepjes krijgt de keuken een heel ander gezicht.

Een nieuw aanrechtblad waarbij ook de spoelunit ergens anders komt of het inbouwen van nieuwe of vervangende apparatuur vraagt om een goede bouwtekening en technisch inzicht. Naast het feit dat je leidingen (om) moet leggen en gaat breken, moet straks ook alles weer in elkaar passen. Bij dergelijke klussen ontkom je er vaak niet aan om opnieuw te moeten tegelen. Overweeg dan eens een gladde achterwand in plaats van tegels. Met een gehard glazen plaat die je door middel van glasplaathouders vast zet, is het goed schoon te maken maar kan je later die wand erachter opnieuw verven zodat je keuken een snel een andere ‘look’ heeft.

Maak foto’s vooraf en tijdens je verbouwproject. Het is niet alleen leuk om het ‘voor’ en ‘na’ te zien maar het kan je ook helpen als je over een paar jaar iets moet repareren en niet meer weet hoe je bepaalde zaken had aangelegd.

Ook je keuken verbouwen maar niet genoeg geld? Verhoog je hypotheek! Kijk eens op hypotheekberekenen.nl