Tuin

Tuinbeeldjes: veel meer dan tuinkabouters alleen

Geschreven door Victor

Als je aan tuinbeeldjes denkt, dan denk je waarschijnlijk aan tuinkabouters en leeuwen bij het hek. Gelukkig zijn de mogelijkheden veel groter dan dat en kun je ook jouw tuin met een aantal beeldjes nieuw leven inblazen. Je kunt tuinbeeldjes kopen in allerlei soorten en maten en zo echt je eigen stempel drukken op jouw tuin. Kies een kunstenaar uit die je aanspreekt, bezoek de galerie en zelfs als je dan geen geschikte beeldjes vindt heb je altijd een leuke dag gehad. Denk jij eraan om beeldjes in de tuin te plaatsen en deze zo te verbeteren? Dan is de onderstaande informatie vast nuttig.

 

Tuinbeeldjes voor iedere tuin

Beeldjes voor in de tuin zijn vaak klein en worden in groepjes opgesteld. Je kunt dan denken aan een paar eendjes bij je vijver, een aantal keramieken vrouwen bij je terras of een groepje bronzen bomen in je gras. Kunst kan op zoveel manieren worden geuit, dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Beeldjes voor in de tuin beelden vaak wel iets natuurlijks of organisch uit. Er worden veel dieren beeldjes aangeboden, een liggend lammetje, een uil voor op het hek of een mol die de grond uitkomt. Ook mensen zie je veel. Ook al is dit zeker geen vereiste, deze organische vormen lijken in de tuin thuis te horen. Omdat kunst zo veelzijdig is, is er geen onderwerp dat je kunt bedenken dat niet in de vorm van een tuinbeeldje kan worden uitgesproken. Dat betekent dat er voor iedere tuin tuinbeeldjes te vinden zijn.

 

Bronzen beeldjes

Brons is een materiaal dat de weersomstandigheden bijzonder goed kan weerstaan. Daarom is het al sinds de bronstijd, 3000 voor Christus, een materiaal dat gebruikt wordt voor het vervaardigen van objecten en kunst. Bronzen beelden staan mooi bij de kleuren van de tuin en lijken daarin op te gaan. Vooral bij natuurlijke en landelijke tuinen zijn ze een perfecte toevoeging. Stel ze een beetje verdekt op en ze toveren een glimlach op het gezicht van iedereen die ze nog niet had gezien.

 

Keramieken beeldjes 

Keramiek is ook een materiaal dat veel voor tuinbeeldjes wordt gebruikt. Je herkent het vaak aan de heldere kleuren en daardoor steken deze beeldjes af tegen de natuurlijke kleuren van de omgeving. Keramieken tuinbeeldjes hebben vaak een humoristische insteek en kunnen ook bijzonder modern zijn. Keramiek gaat ook buiten bijzonder lang mee en zal jouw tuin dus vele jaren van kleur en humor voorzien.

 

Beeldjes van steen

In moderne tuinen met veel grijze kleuren en rechte hoeken zijn beelden van natuursteen een schitterende toevoeging. Marmer en grafiet kunnen in schitterende beelden worden verwerkt en dat ook in een moderne stijl. Uiteraard betekent het feit dat je een moderne tuin hebt niet dat je hier geen bronzen- of keramieken tuinbeeldjes in mag zeggen. Het is jouw tuin en jij maakt het persoonlijk en interessant. Zoek daarom een goede galerie, bestel je tuinbeeldjes en jouw tuin zal altijd indruk maken.