Verbouwen

Tips voor het uitbouwen van je woonkamer

Geschreven door admin

Het uitbouwen van de woonkamer is een verbouwing die momenteel – nu de economische crisis voorbij lijkt te zijn – erg in trek is. Het vergroten van de leefruimte in de woonkamer heeft namelijk tal van voordelen waar we niet direct bij stil lijken te staan. Daarom is het tijd om enkele voorbeelden van voordelen te benoemen.

Meer leefruimte

Het feit dat je meer leefruimte creëert, is uiteraard al een voordeel op zichzelf. Je kunt de uitbouw zo groot of zo klein maken als je zelf in gedachten hebt, waardoor de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Deze leefruimte kunt u benutten voor een specifiek doel – zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een vleugel indien u van pianospelen houdt – maar ook algemeen indelen en bijvoorbeeld voorzien van wat kasten en dergelijke. Uiteraard bent u daarin geheel vrij en kan de inrichting later altijd nog veranderd worden.

Meer lichtinval

Een ander voordeel is dat door het uitbouwen van de woonkamer, ervoor gekozen kan worden om de hoeveelheid invallend licht te vergroten door meer of grotere ramen te (laten) plaatsen. Het voordeel hiervan is dat de kamer lichter wordt en uit onderzoek blijkt dat we ons in lichte ruimten sneller op ons gemak voelen en dat het onze gezondheid ten goede komt. Een uitbouw van de woonkamer is in die zin dan ook goed voor de gezondheid.

Geen vergunning nodig

Een laatste hier te noemen voordeel is dat voor het uitbouwen van de woonkamer doorgaans geen vergunning is vereist. Hierdoor is de drempel om een uitbouw te laten plaatsen vaak laag waardoor het een gemakkelijke optie is om relatief goedkoop toch relatief veel extra ruimte te creëren. Bovendien is het een verbouwing die redelijk snel kan gaan; juist omdat het niet vereist is om maanden vooraf een vergunning aan te vragen.