Interieur

Tips voor een trendy balkon

Geschreven door admin

Een balkon is vaak erg klein; er is nauwelijks ruimte om er wat moois van te maken. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je balkon een grote rommel mag zijn. We geven enkele tips om je balkon toch vooral erg leuk te maken!

Tuinieren

Tuinieren is leuk! En je hebt er helemaal geen kas voor nodig. Er zijn leuke setjes voor op het balkon waarmee je je eigen groente of kruiden kunt kweken zonder dat je veel ruimte nodig hebt. Leuk, maar vooral lekker. Bovendien bedek je hiermee de wanden rondom je balkon, wat het geheel wat gezelliger laat lijken.

Hang iets aan de muur

Iets wat je bij een balkon vaak in overschot hebt, is ruimte aan de muur. Zet dus niet alles op de grond, maar hang ook eens wat aan de muur. Er zijn onwijs leuke meubels waar je een plantje of iets anders op kunt zetten zonder dat je vloeroppervlak kwijt raakt. Houd er wel goed rekening mee dat het er niet zomaar af kan waaien of naar beneden kan vallen, dat kan immers levensgevaarlijk zijn! Let ook op dat je niet zomaar in de muren van een appartement mag boren en hiervoor eerst toestemming moet vragen aan de huurbaas (tenzij het natuurlijk je eigen woning is). Kijk voor leuke woonspulletjes eens op deze website.

Denk aan de vloer

Door de vloer de juiste kleur te geven en eventueel van een accent te voorzien, kun je deze groter laten lijken dan ‘ie in werkelijkheid is. Daardoor lijkt het balkon net wat groter, waardoor je meer ontspannen buiten kunt zitten.