Uitbreidingen Verbouwen

De voordelen van een buitenkamer

Geschreven door admin

Een buitenkamer is een kamer die ook echt buiten is. Gewoon een soort tuin dus eigenlijk, maar dan geheel omringd en soms overdekt. Net wat je wil eigenlijk, zolang het maar aan een tuin doet denken!
Maar wat heb je er eigenlijk aan? Wat zijn de voordelen van een buitenkamer?

Altijd buiten zitten

Bij een overdekte buitenkamer kun je werkelijk altijd buiten zitten. Het maakt niet uit of het droog is of regent, -15, 0 of 15 graden is: buiten zitten kan altijd. Het is eigenlijk een soort serre waar je altijd kunt zitten. Vaak is er echter wel een wand open (anders is het gewoon echt een serre), waar je gemakkelijk in en uit kunt lopen. Wanneer de overkapping breed genoeg is, hoeft dat echter niet te verhinderen dat je ook echt lekker buiten gaat zitten als het regent. Al moet je dan soms wel een dikke jas aan, of zorgen voor een terrasverwarmer natuurlijk!

Uit de wind

In de zomer kan het soms ’s avonds net iets te hard waaien om lekker buiten te kunnen zitten. Je zit al snel ergens op de wind, wat dan toch net iets te koud kan zijn. Met een buitenkamer kun je heerlijk uit de wind en toch gewoon buiten zitten en genieten van de buitenlucht tot in de late – of vroege – uurtjes.

Zelf bouwen

Je kunt een buitenkamer zelf bouwen als je daar handig in bent! Natuurlijk vereist het wel enig vakmanschap, maar als je rustig aan doet, zorgt voor een goed bouwplan en de juiste materialen en gereedschappen, dan moet het wel te doen zijn. Succes!