Verbouwen

Thuis uw eigen sauna?

Geschreven door admin

Het is voor velen een droom: het plaatsen van een eigen sauna in huis. Je kunt natuurlijk kiezen voor een klein formaatje waar u net aan zelf in past. Maar alleen is maar zo alleen. Het is natuurlijk helemaal ideaal als u die sauna zo groot kunt maken dat uw partner en eventueel zelfs vrienden er nog bij passen. Maar waar laat u zo’n kolossaal ding?

In de tuin?

Wanneer u een grote tuin hebt, kunt u de sauna in de tuin laten plaatsen. Er zijn speciale sauna’s die gemaakt zijn om buiten te staan. Deze sauna’s hebben echter wel veel te verduren. Ze krijgen veel klimaatinvloeden die ze moeten weerstaan.

Ook zult u altijd via de buitenlucht naar de sauna moeten. Hierdoor is het vooral ’s winters niet echt verleidelijk om naar de sauna te gaan. U moet zich dan immers binnen uitkleden en vervolgens nog door het koude winterweer oversteken naar de sauna.

Een uitbouw

Een andere optie is om een uitbouw te plaatsen. Wanneer u momenteel al ruim voldoende ruimte hebt binnenshuis dan is het uiteraard een goede optie om die ruimte te benutten en daar de sauna te plaatsen. Wanneer u die ruimte niet hebt, kunt u er voor kiezen om een aan- of uitbouw te plaatsen en daar de sauna in te zetten. Dan hebt u de sauna altijd binnen bereik, zonder dat het extra ruimte kost!

Hoe groot moet de aanbouw zijn?

De afmetingen en andere bouwtechnische aspecten hangen uiteraard volledig af van de sauna die u uitkiest. Elke sauna zal andere eisen stellen aan de ruimte waarin het geplaatst wordt. Gelukkig kan de leverancier van de sauna u daar meer over vertellen.

Vaak is het verstandig om de ruimte waar de sauna in komt te staan wat ruim te houden. Zo kunt u later eventueel nog uitbreiden of de ruimte ergens anders voor gebruiken.