Schilder

Schilderwerk, zelf doen of uitbesteden?

Geschreven door admin

Schilderen is een vak apart. Het schilderen van een muurtje of kastje is wel prima te doen. Buiten schilderen is eigenlijk ook nog wel te doen, mits je een vaste hand hebt en goed oplet bij wat je doet. Je moet schilderen in de juiste omstandigheden en met de juiste materialen. Wanneer je dat doet en je er een beetje aanleg voor hebt, dan is schilderen een klus wat je prima zelf kunt.

Schilderen op hoogte

Maar dat wordt anders wanneer er gecompliceerde omstandigheden bij komen kijken. Zo moet je soms schilderen in vervelende omstandigheden. Denk aan schilderen boven je macht (boven je hoofd) of schilderen op hoogte. Het is dan erg lastig om het schilderen goed vol te houden en niet slordig te worden. Vaak kun je bij dergelijke klussen dan ook beter een schilder laten komen. Om achter de kosten voor schilderwerk te komen is het verstandig om een aantal lokale schilders met elkaar te vergelijken, zodat je hier een goed beeld van hebt.

Zorg voor goede materialen

Het is belangrijk dat je zorgt voor goede materialen. Je kunt veel schildersklussen wel zelf uitvoeren als je netjes je werk kunt doen, maar dan moet je wel de juiste materialen hebben. Je kunt de goedkoopste kwasten halen die er zijn, maar daarmee zal zelfs de beste schilder nog haren in het schilderwerk krijgen. Zorg er dus voor dat je in ieder geval goede spullen hebt. Door zelf te schilderen bespaar je al een boel op kosten voor de schilder, dus geef dan in ieder geval wel geld uit aan goede materialen. Dat maakt het schilderen niet alleen een stuk gemakkelijker, maar vooral ook prettiger.