Verbouwen

Puincontainer huren tijdens het verbouwen? 5 tips!

“puincontainer tijdens het verbouwen”
Geschreven door Victor

Voor een veilige werkomgeving tijdens je verbouwing is het raadzaam om je afval meteen op te ruimen. Aangezien er bij een verbouwing veel afval geproduceerd wordt, is een grote puincontainer huren de uitkomst. Een container huren in Amsterdam via ParidonContainers.nl is een goede optie. In dit artikel zullen vijf tips behandeld worden, waarmee je de perfecte container voor jouw situatie huurt.

Afval scheiden is raadzaam

Ook bij bouwpuin is het raadzaam om afval te scheiden. In bouwafvalcontainers en puincontainers kan afval wel gemengd aangeboden worden, maar het is goedkoper bij grotere klussen en verbouwingen om het gescheiden te doen. Bekijk daarom bij aanvang van je verbouwing hoeveel afval je vermoedt dat vrij zal komen. Huur op basis van deze schatting de afmeting van je puincontainer. 

Bespaar nog meer kosten

Bij verbouwingen produceer je ook veel straatzand en vulzand als afval. Om te besparen op transportkosten kun je deze tegelijk laten afvoeren met je puincontainer. Tarieven en voorwaarden kun je bespreken telefonisch of op de website van je verhuurbedrijf. 

Hoe vindt de betaling plaats?

Wanneer je online of telefonisch een puincontainer inhuurt is het van belang om vooraf te weten wanneer en hoe je voor de huur van je container moet betalen. Kun je online vooraf betalen? Of betaal je de chauffeur bij het ophalen van je container? Vraag altijd vooraf hoe je betalen moet en ook hoe hoog de kosten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Op tijd reserveren

Wanneer je aan het eind van de week start met verbouwen, moet wel dan je puincontainer ook klaarstaan. Zorg daarom dat de container van tevoren al geplaatst is, aangezien je niet wil dat op de start van je verbouwing de container pas het ’s middags geleverd wordt. Huur de container dus op tijd om onnodige stress te voorkomen.

Houd genoeg ruimte vrij

De meeste containers passen wel op een parkeerplaats, maar de vrachtwagen heeft ook ruimte nodig om de container te plaatsen en op te halen. Zeker in drukke centra, zoals Amsterdam is het raadzaam om parkeerplaatsen af te zetten op de dagen dat de chauffeurs komen. Ook bij een container huren in Amstelveen of een andere drukke stad is het verstandig om ruimte vrij te houden.