Interieur

De voordelen van een glazen binnendeur 

Geschreven door Victor

Het uitzoeken van de geschikte onderdelen in je huis in niet eenvoudig. Het interieur moet naar smaak zijn. Dit geldt voor je woonkamer, maar ook voor bijvoorbeeld de gang en de keuken. Daarnaast is het ook belangrijk dat al deze verschillende kamers ook mooi bij elkaar passen. Een belangrijk onderdeel die al deze kamers met elkaar verbindt, zijn de binnendeuren van je huis. Je kan ervoor kiezen om een kunststof deur te plaatsen. Hierdoor krijg je meerdere afgesloten kamers. Echter is het ook mooi om een glazen binnendeur te plaatsen in je huis. De doorzichtigheid van de deur verbind de verschillende ruimtes en creëren een geheel in je huis. Echter is het uitzoeken van een goede binnendeur niet eenvoudig. Hieronder zal ik enkele tips en voordelen beschrijven waar je zeker rekening mee moet houden bij de aanschaf van een mooie glazen binnendeur.

 

Een glazen binnendeur laat veel licht door en zorgt hierdoor voor openheid
Een glazen binnendeur is doorzichtig en laat hierdoor enorm veel licht door ten opzichte van een dichte kuststof deur. De doorlaatbaarheid van het licht zorgt voor een prettige en vrolijke uitstraling van je woonkamer en andere kamers daar omheen. Uiteraard wil iedereen een vrolijke uitstraling in huis. Hier wordt je zelf ook vrolijk van. 

 

Een glazen binnendeur is stijlvol en kan je interieur goed aanvullen
Een glazen binnendeur is naast de lichtdoorlaatbare functie ook nog eens heel stijlvol. Het geeft een prettige en luchtige uitstraling. Dit is iets heel anders dan een massale donkere houten deur. Deze is door zijn donkere kleuren enorm aanwezig binnen het interieur. Het valt dus enorm op, terwijl dit meestal niet de bedoeling is. Een glazen binnendeur heeft dit juist niet. Het is minder basaal en daardoor minder opvallend. Hierdoor komt de nadruk meer te liggen op andere meubels en details binnen je interieur.

Veel mensen denken dat een glazen deur niet sterk is en kiezen hierdoor al snel voor een kunststof of houten binnendeur. Glas klinkt inderdaad erg breekbaar, maar het glas waar de deuren van worden gemaakt worden voor gebruik gehard. Hierdoor wordt het glas aanzienlijk steviger. Tot wel 5 keer zo sterk! Het is dus een fabel dat een glazen deur niet sterk en stevig is. Het is verhard glas en daardoor totaal niet meer zo vatbaar om te breken als normaal glas. Ook is het glas over het algemeen wat dikker, waardoor het ook extra stevig wordt.
Al met al zijn er enkel voordelen aan een glazen binnendeur. Het zorgt voor openheid en licht binnen het huis. Dit maakt je huis veel vrolijker!

 

Bron: Renovatienieuws