Uncategorized

Plaats funderingstegels met deze tips

Geschreven door admin

Eén van de belangrijkste voordelen van funderingstegels is dat ze gemakkelijk zelf te plaatsen zijn. Je hoeft namelijk geen expert in te schakelen als je maar weet op welke wijze je te werk moet gaan. Hieronder vind je een aantal praktische tips die je kunt gebruiken als je funderingstegels wilt plaatsen.

Kan je funderingstegels zelf plaatsen?

Je kunt funderingstegels kopen voor als je een stabiele en stevige basis wilt vormen voor elke constructie. Denk zo aan een garage, een carport, een tuinhuisje, een terrasoverkapping en dergelijke. Funderingstegels kan je zelf plaatsen, maar dan is het slim om volgens een stappenplan te werken.

Tip 1: Voorbereiden is belangrijk

Een goede voorbereiding is essentieel bij de plaatsing van funderingstegels. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en vlak is. Bepaal daarnaast hoeveel funderingstegels je nodig hebt voor je project en ga na op welke manier je de tegels wilt plaatsen. Werken middels een agenda kan trouwens helpen met de efficiëntie.

Tip 2: Haal alle spullen tijdig in huis

Het is van cruciaal belang om alle benodigdheden op tijd in huis te halen. Wil je de funderingstegels zelf gaan plaatsen, dan ga je namelijk bepaalde gereedschappen en materialen nodig hebben. Je kunt bij de meeste bouwmarkten speciale kits vinden om funderingstegels te bevestigen.

Tip 3: Gebruik een waterpas

Maak gebruik van een waterpas om te zorgen voor een loodrechte lijn. De funderingstegels moeten namelijk geplaatst te worden vanaf het ijkpunt. De funderingstegels moeten daarnaast ook naadloos aan elkaar aansluiten.