Verlichting

Overgaan op zonne-energie

Geschreven door admin

Zonne-energie wordt opgewekt met zonnepanelen. Deze zijn er in vele vormen en maten te koop, maar het belangrijkste is dat de energie wordt opgeslagen. Zonnepanelen zijn gevuld met fotovoltaïsche cellen. Die werken anders dan zonnecollectoren, die alleen zonne-energie alleen omzetten in warmte. Fotovoltaïsche cellen zetten de opgewekte zonne-energie om in bruikbare energie. Via een converter kan die energie meteen worden gebruikt, of worden opgeslagen. Daarvoor gebruik je accu’s. Voldoende accucapaciteit hebben is van belang, zeker op de donkere dagen.

Veel voordelen

Zonne-energie heeft veel voordelen en is duurzaak. Het gebruik van zonnepanelen is beter voor het milieu en ze verdienen zichzelf uiteindelijk terug. Je hoeft niet het hele dak vol te leggen met zonnepanelen om voldoende energie op te wekken. Negen zonnepanelen, dat is zo’n 20 vierkante meter, zijn al genoeg om de helft van de energie op te wekken die een huishouden gemiddeld gebruikt. In Nederland en België zijn zonnepanelen dan ook een prima keuze.

Offertes aanvragen

Bekijk eens of zonnepanelen voor jouw huishouden nuttig zijn. Vraag gerust offertes aan. Dit is gratis en duurt nog geen minuut. Specialisten kunnen alles voor je kunnen regelen in een totaalpakket. Van het berekenen van het aantal panelen tot het installeren ervan. Natuurlijk kun je het ook zelf te regelen, of je kunt ervoor kiezen om collectief zonnepanelen aan te schaffen. Wat je ook kiest, zonnepanelen zijn een perfecte manier om energie op te wekken.