Loodgieter

Omschrijving werkzaamheden van een loodgieter

Geschreven door admin

De werkzaamheden van een loodgieter zijn zeer divers. Eigenlijk zijn dit alle taken die te maken hebben met water, gas, verwarming en riool in huis. De werkzaamheden aan deze voorzieningen in huis kunnen bestaan uit installeren, repareren, onderhouden en aanpassen van de eerder genoemde voorzieningen. In dit artikel geven we verschillende voorbeelden van werkzaamheden die een loodgieter voor je kan uitvoeren. Het takenpakket van de loodgieter is echter nog een stuk uitgebreider en onmogelijk in korte tijd op te sommen. Je zou kunnen zegge dat alle problemen die te maken hebben met water, gas, verwarming of riool in huis door een loodgieter kunnen worden opgelost.

CV ketel installatie en onderhoud

De cv ketel heeft natuurlijk met de verwarming van het huis te maken. De verwarming gebruikt zowel water als gas om het huis te verwarmen. Een loodgieter kan helpen bij het installeren van een nieuwe cv ketel en ook advies geven voor de aanschaf van een zuinige ketel. Wanneer de cv ketel kapot is kan een loodgieter deze repareren en ook voor het onderhoud kan je bij een loodgieter terecht. Hiervoor is het eventueel mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten waarbij een loodgieter voor een klein maandelijks bedrag ervoor zorgt dat de cv ketel altijd optimaal blijft presteren.

Werk aan leidingen in huis

Water en gas wordt met behulp van leidingen naar verschillende plekken in huis getransporteerd. Al het werk dat er aan deze leidingen gedaan kan worden kan je uitbesteden aan een loodgieter. Dit kan bijvoorbeeld zijn het verleggen of compleet nieuw aanleggen van water- en gasleidingen. Maar ook het opsporen en repareren van lekkages die aan de leidingen zijn ontstaan. Vooral voor de werkzaamheden aan gasleidingen in huis is het belangrijk om dit aan een professional over te laten die de ervaring in huis heeft om veilig werkzaamheden aan de gasleiding te verrichten.

Riool ontstoppen

Wanneer je last hebt van een verstopping in toilet of gootsteen dan wil je dit graag zo snel mogelijk opgelost zien worden. Een loodgieter kan helpen bij het ontstoppen van een riool. Doordat een loodgieter professionele apparatuur hiervoor heeft en tevens vele jaren ervaring kan hij of zij een verstopping van het riool sneller en beter oplossen dan dat je dit zelf kunt doen. Bespaar je daarom de moeite om zelf te proberen een riool te ontstoppen en laat deze taak aan de loodgieter over.