Uitbreidingen

Meer ruimte en toch besparen op energie

Geschreven door admin

Je bent blij met je huis, maar wilt er het liefst meer van. Dan kun je kiezen voor een aanbouw: bijvoorbeeld voor een grote keuken, een serre of een speelkamer. Ook kan je een kantoorruimte maken als je zelfstandige bent die (regelmatig) thuis werkt. Hiervoor kan je op EasySwitch.nl zakelijke energie vergelijken en besparen op je energiekosten. Waar de aanbouw ook voor bedoeld is, het zal je huis gaan veranderen. Je krijgt meer ruimte maar dat kost ook meer energie. Hoe houd je deze kosten zo laag mogelijk?

Meer ruimte kost meer energie

Door de aanbouw zal je ook meer energie gaan gebruiken, denk maar aan verlichting en verwarming die een grotere ruimte moeten verlichten en warm moeten houden. Bij het aanleggen van een aanbouw is het daarom de moeite waard om te bedenken hoe je dit het handigst kunt doen. Je kunt op een aantal manieren gebruikmaken van de ligging van de aanbouw.

Maak gebruik van natuurlijke warmte

Wil je de aanbouw maken aan de zuidelijke kant van je huis, dan staat de zon hier het grootste gedeelte van de dag op gericht. Je kunt in dit geval gebruikmaken van de natuurlijke warmte van de zon om de aanbouw te verwarmen. Kies bijvoorbeeld voor een glazen dakbedekking, zodat de zon goed naar binnen kan vallen. Zo heb je natuurlijke verlichting en verwarming in één.

Wek je eigen energie op met zonnepanelen

Een aanbouw kan ook heel goed gebruikt worden om zonnepanelen op te plaatsen. Zonnepanelen worden steeds efficiënter en je kunt de aanbouw zo aanleggen dat de panelen in de meest optimale hellingshoek staan en in de richting van de zon zodat ze zoveel mogelijk zonnestralen opvangen. Door eigen energie op te wekken kun je flink besparen op de energiekosten.

Vervang de oude ramen

Zijn nog niet al je ramen van dubbel glas? Hierdoor verlies je een hoop warmte. Bij een aanbouw wordt vaak een deel van de buitenmuur weggehaald en een nieuwe aangebouwd, de perfecte timing om de oude ramen met enkel glas te vervangen voor dubbel glas. Ook als de aanbouw vooral in de schaduw ligt zorg je ervoor dat de warmte binnen blijft.

Minder betalen voor energie

Ook al heeft de aanbouw een gunstige ligging, met de extra verlichting en ruimte zal je waarschijnlijk alsnog meer energie gaan verbruiken. Dit wil niet zeggen dat de energierekening hoger moet worden. De kans is groot dat je hierop veel kunt besparen. Als je jaarlijks overstapt van energieleverancier kun je korting krijgen die oploopt tot wel €400, een warm welkom. Vergelijk energiecontracten en stap in 5 minuten gratis en onafhankelijk over via www.EasySwitch.nl. Bespaar op jouw energierekening en profiteer van meer ruimte en gemak door de aanbouw.