Tuin

Maak je tuin interessanter met stapelblokken

Wil je graag wat variatie aanbrengen in je tuin? Dan kun je dit doen door middel van stapelblokken. Met deze blokken creëer je bijvoorbeeld interessante hoogteverschillen waarmee je een bepaald vlak kunt doen uitspringen. Bij https://www.sierbetononline.nl kun je terecht voor een groot assortiment stapelblokken, voor een schappelijke prijs en met een interessant uiterlijk.

Wat is een stapelblok?

Stapelblokken zijn eigenlijk niets anders dan muurstenen. Je kunt ze vinden in verscheidene kleuren en van vele soorten materialen. Ook de modellen onderling verschillen en de structuur. Het is dus niet moeilijk om een stapelblok te vinden die bij jouw tuin past. Deze blokken gebruik je vervolgens om niveauverschillen te creëren, een trappetje te maken, om bloembakken samen te stellen, als afscheiding tussen de tuin en het terras of zelfs om een barbecue te bouwen voor extra gezelligheid in de zomer. Omdat deze stapelblokken op elke manier zijn samen te stellen, zijn de mogelijkheden eindeloos.

De verschillende soorten

Het is belangrijk dat je het juiste soort stapelblok koopt, zodat de blokken goed in je tuin passen en het beste uiterlijk hebben. Er zijn zo veel stapelblokken beschikbaar dat het wel verstandig is om hier een specialist over te raadplegen. Wil je bijvoorbeeld een rustieke uitstraling, dan zijn de Dartmoor muurstenen erg geschikt. Wil je een gebogen muur bouwen, dan is Crack & Stack een perfecte optie. Mineral Blocks zijn glanzend en Gardono Block is juist weer erg strak en modern. Betonnen bielzen zijn groter dan stapelblokken en zie je vaak terug in tuinmuren of als tuinafscheiding.

De mogelijkheden

Met stapelblokken kun je dus eigenlijk maken wat je wilt, maar je vindt ze vaak in omheiningen, trappen en bloembakken. Ben je handig en hou je van een beetje klussen, dan kun je de sfeer van je tuin compleet veranderen. Er zijn veel mogelijkheden, maar door zelf aan de slag te gaan met stapelblokken maak je je tuin uniek en heel speciaal.