Aanleg

Leuk voor in de tuin; een boomhut!

Geschreven door admin

Een boomhut is voor zowel kinderen als volwassenen een fantastische plek. Kinderen kunnen er vaak urenlang in spelen en hun fantasie op volle toeren laten gaan. Volwassenen gebruiken een boomhut bijvoorbeeld om er heerlijk in de natuur tot rust te komen, om een boek te lezen of zelfs als kantoor. Een boomhut is een heerlijke plek tussen de takken en het groen van eigen tuin.

Boomhutten voor kinderen

Ondanks dat boomhutten ook voor volwassenen een fijne plek zijn, zijn kinderen vaak de reden voor een boomhut in de tuin. Een boomhut zorgt voor jarenlang speelplezier. In de jongere jaren wordt de boomhut gebruikt voor allerlei doeleinden. In de fantasie van kinderen kan de boomhut veranderen in een kasteel, piratenfort of het huis van Robin Hood. Misschien moet er een draak worden verslagen om de prinses te kunnen bevrijden of moet de piratenvlag op het dak buitenstaanders weghouden. In de fantasiewereld van kinderen is werkelijk alles mogelijk! Ook voor iets oudere kinderen of pubers is de boomhut een leuke plek om zich met vriendjes te kunnen distantieren van ouders. Waar de boomhut vroeger diende als piratenfort of kasteel veranderd het nu ineens in een waar clubhuis!

Wanneer de boomhut voor kinderen wordt gemaakt zijn er allerlei leuke manieren om de boomhut van leuke details en speel mogelijkheden te voorzien, dat zie je bijvoorbeeld bij de boomhutten van Hamer en Hark. Hierbij kun je denken aan een touwladder naar boven, een glijbaan of een brandweerpaal naar beneden, een schommel onder de boomhut of een touwbrug naar een andere boom. Of zelfs een kabelbaan om van de boomhut naar een andere boom in de tuin te roetsjen!

Boomhutten voor volwassenen

 Boomhutten zijn hot! Voor kinderen is er momenteel een populaire boekenreeks die over een boomhut gaat. Maar ook vanuit volwassenen is er volop interesse voor boomhutten. Denk bijvoorbeeld ook aan het programma over de boomhutbouwers Treehouse Masters op Discovery Channel. Daarnaast zijn er ook steeds vaker mogelijkheden voor boomhut overnachtingen. In plaats van een huisje op een vakantiepark, wordt er gekozen voor een unieke boomhut overnachting. Een boomhut in de tuin kan dus ook worden gebruikt om in te overnachten of als gastenverblijf. Omdat een boomhut vaak in een rustige afgelegen plek tussen de bomen wordt gebouwd is het een heerlijke plek om tot rust te komen en bijvoorbeeld een boek te lezen. Er zijn zelfs mensen die hun kantoor aan huis in een boomhut vestigen!