Ramen en deuren

3 redenen om kunststof kozijnen te plaatsen

Geschreven door admin

Zien je kozijnen er slecht uit, isoleren ze niet of zijn ze beschadigd? Dan is dit het perfecte moment om je kozijnen te vervangen. De mogelijkheden voor nieuwe ramen zijn eindeloos en hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Ons advies: kies voor kunststof kozijnen. Dit zijn de meest populaire kozijnen van het moment. Waarom? Dat lees je hier.

De beste isolatie
Gaan jouw huidige kozijnen al een paar decennia mee? Grote kans dat je veel last hebt van kou en tocht in je woning. Kozijnen werden vroeger namelijk niet of nauwelijks voorzien van isolatie. Wil je eindelijk weer eens thuiskomen in een lekker warm huis? Dat kan, als je kiest voor nieuwe kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen laten nauwelijks warmte ontsnappen uit je woning. De goede isolatie is te danken aan de holtes in het kozijnen, ook wel kamers genoemd, die stilstaande lucht bevatten. Voor nog betere isolatie worden kunststof kozijnen tegenwoordig standaard geplaatst met HR++ glas. De overgang van enkel glas naar HR++ glas merk je ongetwijfeld aan je wooncomfort en de besparing op je energierekening, maar ook als je momenteel standaard dubbel glas in je ramen hebt is de verandering groot. HR++ glas isoleert namelijk 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. Voor de beste isolatie kies je dus voor kunststof kozijnen met HR++ glas.

Voordelig, op korte en lange termijn
Nieuwe kozijnen vragen om een flinke investering. Houd je de kosten het liefst zo laag mogelijk? Dan zijn kunststof kozijnen voor jou de beste optie. Kunststof kozijnen zijn allereerst goedkoop in aanschaf. De prijzen liggen lager dan de prijzen van houten kozijnen en aluminium kozijnen. Maar ook op de lange termijn zijn kunststof kozijnen de voordeligste keuze. Naast de goede isolatie, waardoor je profiteert van een lage energierekening, hebben kunststof kozijnen nauwelijks onderhoud nodig. Geen dure onderhoudskosten om de kozijnen te laten repareren of schilderen, dit is allemaal niet nodig. De kozijnen gaan zonder problemen tot wel 50 jaar mee.

Elk design is mogelijk
De goedkope kunststof kozijnen zijn niet alleen erg praktisch, maar ook qua design bieden ze veel mogelijkheden. Ramen zijn een belangrijk onderdeel van je woning en je wilt natuurlijk wel dat deze mooi aansluiten bij de rest van je interieur. Met kunststof kozijnen is dat gelukkig geen probleem. De kozijnen zijn in iedere denkbare kleur verkrijgbaar. Zeeblauw, poederroze of kanariegeel, geen enkele kleur is te gek. En het voordeel? De kleur blijft zonder problemen zitten. De kozijnen hoeven dus nooit geschilderd te worden. Ben je fan van de lage prijzen, goede isolatie en het onderhoudsarme karakter van kunststof kozijnen, maar vind je de authentieke uitstraling van houten kozijnen beter in je woning passen? Kies dan voor kunststof kozijnen met houtnerfpatroon. De kunststof kozijnen zijn dan nauwelijks van hout te onderscheiden.

Laat je adviseren door een vakman

Ben je overtuigd door de voordelen van kunststof kozijnen of denk je dat kozijnen van hout, staal of aluminium beter op jouw wensen aansluiten? Kozijnen vragen om een grote investering en je wilt er niet na een jaar achter komen dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren door een kozijnen specialist. Dankzij alle kennis en ervaring weet een vakman binnen een mum van tijd welke kozijnen het beste passen in jouw woning. Zo weet je zeker dat je decennia lang geniet van alle voordelen die nieuwe kozijnen bieden.

Opzoek naar andere kozijnen? Kijk dan op BMN kozijnen voor alle soorten kozijnen die er op de markt zijn!