Verbouwen

CAR-Verzekering voor verbouwing en bouwprojecten

Geschreven door admin

Als je gaat verbouwen neemt dit veel kosten met zich mee. Je moet betalen voor materiaal en mogelijk ook voor aannemers en bouwbedrijven. Het is mogelijk dat er tijdens de verbouwing schade ontstaat, dit zijn extra kosten waar je absoluut niet op zit te wachten. Maar schade tijdens een verbouwing is niet gedekt op je opstal- of inboedelverzekering. Hiervoor bestaat een aparte verzekering, de CAR-verzekering.

Wat is een CAR-verzekering?

De afkorting CAR staat voor Construction All Risk. Normaalgesproken dekt de CAR-verzekering alle materiële schade veroorzaakt door van buiten komend onheil binnen de bouwtermijn nieuwbouw- en/of verbouwprojecten. Gebeurtenissen die schade kunnen veroorzaken en in aanmerking komen voor uitkering zijn onder meer: brand, storm, diefstal en uitvoeringsfouten.

De CAR-verzekering dekt dus schade tijdens verbouwing. Schade tijdens de verbouwing is vaak niet gedekt op de opstalverzekering (voor particulieren gebouwen en bouwwerken) of de gebouwenverzekering (voor bedrijfsgebouwen en bouwwerken).

Voor wie is de CAR-verzekering?

In veel gevallen wordt de CAR-verzekering afgesloten door de aannemer of het bouwbedrijf. Het is belangrijk dat wanneer u opdrachtgever bent u goed controleert of het bouwproject verzekerd is. Dit voorkomt problemen in geval van schade.

Hoewel de CAR-verzekering vaak door een aannemer wordt afgesloten kan ook de opdrachtgever de CAR-verzekering afsluiten. Zowel bedrijven als particulieren kunnen deze verzekering afsluiten.

Advies CAR-verzekering

Wil je advies over een CAR-verzekering? Kijk dan op de website van BeneVia Verzekeringen, BeneVia is een onafhankelijk adviseur op het gebied van verzekeringen en geeft advies aan zowel particulieren als bedrijven.

Na de verbouwing

Of je nou je eigen huis hebt verbouwd of het bedrijfsgebouw van je onderneming, ook na de verbouwing is het verstandig om het gebouw goed te verzekeren. Particulieren kunnen een opstalverzekering afsluiten. Bedrijven kunnen een gebouwenverzekering voor hun bedrijfspand afsluiten.