Tuin

Kunstgras kopen: waar moet je op letten?

kunstgras
Geschreven door admin

Kunstgras is ongelooflijk populair in ons land. Geen wonder, want met kunstgras creëer je eenvoudig een onderhoudsvriendelijke tuin met een natuurlijke uitstraling. Bovendien voelt het ook nog eens heerlijk zacht en is het de ideale ondergrond voor kinderen om op te spelen. Toch komt er wel wat kijken bij het kopen van kunstgras. Via www.gardensense.nl krijg je direct toegang tot heel veel verschillende soorten kunstgras. Fijn om zo’n groot aanbod te hebben, maar het maakt de keuze niet gemakkelijker. Want waar let je op bij het kopen van kunstgras? Hoe maak je de juiste beslissing? In dit artikel zetten we een aantal handige aankooptips op een rij.

Bekijk de verschillende soorten

Het is goed om te weten dat er heel veel verschillende soorten kunstgras zijn. Wanneer je echt kwalitatief kunstgras wil kopen, is het verstandig om op de zogenaamde vezelstructuur te letten. Dit betekent hoe dik het gras is, hoe deze aanvoelt en hoe het eruitziet. In de winkel kun je de verschillende soorten kunstgras vaak bekijken en om advies vragen. Koop je het kunstgras liever online? Dan is het meestal ook mogelijk om diverse samples aan te vragen. Dit zijn kleine stukjes kunstgras die vervolgens thuis worden geleverd. Zo beschik je over de mogelijkheid om het gras eens goed te voelen en te bekijken. Handig, want zo kies je eenvoudig het gras dat bij jouw tuin en persoonlijke wensen past.

De prijzen

Ook niet geheel onbelangrijk zijn natuurlijk de prijzen. Kunstgras is in alle soorten en maten verkrijgbaar en dus ook in diverse prijscategorieën. Het is belangrijk om van tevoren te weten wat je budget is. Zo kun je direct de beste soorten kunstgras binnen dit budget bekijken. Houd er rekening mee dat je voor kwalitatief kunstgras waarschijnlijk ook veel meer zult betalen. Meestal gaan de prijzen vanaf 40 euro per vierkante meter. Hier staat wel tegenover dat het gras ook veel langer mee zal gaan. Als je echt kiest voor kwaliteit, heb je hier tussen de tien en vijfentwintig jaar geen omkijken meer naar. Beschouw het dus als een investering voor de lange termijn.

Als je weet hoeveel je maximaal aan het kunstgras wil uitgeven, is het stukken gemakkelijker om de juiste soort te vinden.

Reviews van andere klanten

Heb je kunstgras op het oog bij een aanbieder die voor jou (nog) onbekend is? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat de kwaliteit en de service ook naar wens zullen zijn. Gelukkig vertelt het internet je tegenwoordig veel. Zo kun je heel gemakkelijk de ervaringen van andere klanten vinden. Doe hier zeker je voordeel mee. Helemaal wanneer je twijfelt tussen verschillende shops. Zo weet je zeker dat je de service kunt verwachten die jij wenst. Bovendien is het zo ook vaak mogelijk om het eindresultaat van verschillende soorten kunstgras op een foto te bewonderen. Dat geeft een veel duidelijker beeld dan de foto’s die het bedrijf vaak zelf plaatst.