Groen wonen

Keuze leveranciers

Geschreven door admin

In huis kan je energie besparen door kritisch te kijken naar je apparatuur en het gebruik daarvan. Vaak is daar al heel wat op te besparen. Ook helpt het plaatsen van een tweede meter met weekend- en nachttarief om je energiekosten te verlagen. Het bijhouden van je meterstanden gedurende een langere perioden (bijvoorbeeld een aantal maanden) geeft je inzicht en maakt je bewuster van je energieverbruik.

Het kan lucratief zijn om de energiemaatschappijen met elkaar te vergelijken om ook hierin te besparen. Alle energiemaatschappijen hanteren hun eigen tarief en zien jou graag als nieuwe klant. Profiteer daarvan!

Er bestaan verschillende vergelijkingssites, zoals www.independer.nl of www.energieleveranciers.nl en zelfs de consumentenbond heeft een eigen pagina waarop bekende en minder bekende energieleveranciers met elkaar vergeleken worden op basis van jouw verbruik.
Door het invoeren van postcode en woonsituatie (een appartement, vrijstaand woonhuis en met hoeveel personen) en het huidige verbruik word een vergelijking gestart van uw elektriciteitsverbruik, eventueel in combinatie met uw gasverbruik.

Sommige leveranciers werken met flexibele tarieven, of met lagere tarieven als je een contract afsluit voor meerdere jaren. Op veel vergelijkingssites kan je zien of energieleveranciers groene, grijze of een combinatie daarvan aan energie levert en of er kosten aan verbonden zijn om over te stappen. Zelfs dán kan het nog lonend zijn om over te stappen.

Door energiemaatschappijen met elkaar te vergelijken kan je al snel enige tientallen euro’s per jaar besparen. Het overstappen naar een andere energiemaatschappij is geen ingewikkelde zaak, vaak regelt de nieuwe maatschappij de opzegging voor je als je bij hen een contract oversluit en heb je daar geen zorgen om.

Zorg dat je je jaarverbruik weet en wat je per maand betaald en ga op internet op onderzoek uit. Het kan je in een avondje al heel wat euro’s besparen.