Keuken

Een nieuwe keuken. Waar moet je op letten?

Geschreven door admin

De keuken. Een van de fijnste plekken van het huis, zeker als je de beschikking hebt over een grote leef- en of woonkeuken. Je kunt er de heerlijkste gerechten klaarmaken, even bijpraten onder het genot van een goed glas wijn of gewoon lekker rondhangen.

Het is niet zonder reden dat je op feestjes vaak mensen in de keuken ziet samenklonteren: het is er over het algemeen gewoon gezellig. (Ook super voor bij feestjes: een speciale wijnkast!) Een nieuwe keuken kopen is daarmee altijd een investering, maar soms heb je even het geld niet. Een keuken renoveren kan dan een interessante uitkomst zijn.

Wat doe je bij een keuken renoveren?

Als je een keuken gaat renoveren, vervang je de belangrijkste delen van de keuken, zonder dat je de hele keuken eruit haalt en vervangt door een nieuwe. Je geeft je keuken een frisse look en zorgt bijvoorbeeld voor nieuwe apparatuur of andere nieuwe elementen. Wil jij een keuken niet zelf renoveren maar wil je het laten doen door een ervaren bedrijf? Kijk dan even op: www.verbouw-gigant.nl of bij deze partij die voornamelijk gespecialiseerd is in een keuken uit Duitsland.

Over het algemeen geldt hierbij: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar het is aan te raden om te beginnen bij het begin en eerst eens een lijstje te maken met welke onderdelen van de keuken je eventueel zou willen vervangen. Wij hebben twee tips voor je.

Tip  1 – de kastjes

De keukenkastjes bepalen een groot deel van de look- and feel van de keuken. Zeker als het gaat om de uitstraling die wordt gecreëerd door de inrichting en samenstelling van de keuken, zijn de kastjes gezichtsbepalend. Je kunt betrekkelijk eenvoudig de frontjes van de kastjes laten vervangen of opnieuw laten lamineren. Dat geeft direct een ander gezicht!

Tip 2 – de apparatuur

Je kunt ook de apparatuur aanpassen. Apparatuur is handig, maar slijt soms snel en doet ook lang niet altijd wat je had bedacht dat het zou moeten doen. Misschien ben je het fornuis wel helemaal zat en op zoek naar een fornuis met een wokbrander. Of wil je een elektrische oven, in plaats van die ouderwetse gasoven.

Met nieuwe apparatuur in een oude keuken, kun je een pragmatisch invulling geven aan je keukenwensen. Daarom kan het geen kwaad om je licht eens op te steken bij een adviseur op het gebied van keukenrenovatie. Wij helpen je graag op weg.