Interieur

Kasten op maat

Geschreven door admin

Iedereen in huis heeft ze, een of meerdere. Kasten. Onder kasten verstaan we: inloopkasten, ingebouwde kasten, garderobekasten, opbergkasten, kledingkasten, boekenkasten, wandkasten of keukenkasten. Kasten bieden een praktische oplossing voor kleding en/of andere spullen die we netjes opbergen. Binnen deze categorie kan men kiezen uit diverse stijlen, maten en kleuren. Tegenwoordig kiezen mensen vaak een garderobekast uit die helemaal bij hun wooninterieur of slaapkamer past. Functioneel, maar ook een echte blikvanger. Een kast op maat biedt de perfecte uitkomst voor mensen die zelf hun eigen droomkast willen samenstellen.

 

Maatwerk kasten zelf ontwerpen

Een kast gemaakt op maat, is heel persoonlijk. De kast is ontworpen naar iemand zijn persoonlijke voorkeur en smaak. Het interieur van een kast is dat ook. Het is gemaakt voor het gebruiksgemak en wensen van de persoon in kwestie. Kies je voor een garderobekast met schuifdeur of liever een kast met loft deuren? Ga je mee met de laatste trends of kies je liever je eigen kastwensen? Garderobekast voorbeelden zijn:

  • Garderobekast met schuifdeur: nemen minder ruimte in beslag. Zijn in alle woonstijlen te ontwerpen of te koop. Met of zonder ingebouwd licht en/of spiegel
  • Garderobekast met draaideur: goedkoop en in alle woonstijlen te ontwerpen
  • Inloopkast: je kunt het helemaal naar je eigen wensen ontwerpen en indelen
  • Open garderobekast: praktisch, maar je kast moet wel altijd netjes blijven

 

Er zijn verschillende kastkleuren mogelijk voor een garderobekast.

 

Is een droomkast op maat niet prijzig?

Je kunt een kast op maat natuurlijk zelf zo duur mogelijk maken dan het oorspronkelijk kost. Materiaal, kwaliteit, afmetingen en extra accessoires kunnen de prijs opvoeren. Toch maak je met de juiste details en accessoires een garderobekast op maat helemaal af. Handgrepen, mooie verlichting op en in je kast, extra hang-en/of legplanken, een schoenen rek en een grote spiegel op en in de kast bepalen grotendeels hoe uitgebreid mooi en functioneel een kast kan zijn. Je haalt meer plezier en gemak uit een kast op maat die helemaal naar jouw wensen is gebouwd. Doordat veel winkels kasten op maat leveren en weinig in voorraad hebben, kunnen de prijzen ook lager blijven.

 

Tegenwoordig kun je in een paar stappen al een kast op maat online samenstellen. Vanuit je luie stoel. Je kunt je gewenste type kast kiezen en vervolgens kies je de juiste maten. Daarna volgen de kleur, vorm, details en accessoires en de indeling.