Slotenmaker

Je woning beveiligen tegen inbraak

Geschreven door admin

De meeste mensen hebben het hang en sluitwerk van de buitendeuren wel op orde. Niet iedereen denkt eraan om ook ramen te beveiligen tegen inbraak. Dit is daarom voor inbrekers een populaire manier om binnen te komen. Met deze tips voorkom je dat inbrekers via een raam naar binnenkomen.

Sluit alle ramen goed af

Sluit alle ramen goed af, ook al ga je alleen maar even boodschappen doen. Veel inbrekers breken ook overdags in als zij de kans krijgen. Denk eraan om ook ramen op bovenverdiepingen af te sluiten als je even weggaat. Installeer kwalitatief goede raamsloten. Er zijn veel raamsloten die makkelijk te openen zijn door inbrekers. Dit gebeurt daarom ook regelmatig.

Goede sloten

Zowel voor deuren als ramen is het verstandig om te kiezen voor sloten met een SKG keurmerk. Belangrijk is een combinatie te maken met goede sloten voor deuren en voor ramen en vergeet daarnaast ook niet de inbraak werende scharnieren. Het beveiligen van de woning is altijd een combinatie van verschillende producten. Veel mensen kiezen voor het gemak van gelijksluitende cilindersloten. Hiermee kan je met één sleutel meerdere deuren openen.

Plaats een camera voor het raam

Het is het beste om inbraakpreventieve maatregelen te nemen. Als je een inbraak via het raam wilt voorkomen is het aan te raden om hier een camera te plaatsen; inbrekers willen niet betrapt worden. Een beveiligingscamera voor buiten is tegenwoordig niet meer zo duur.

Installeer lampen met een bewegingscensor

Er bestaan buitenlampen die automatisch aangaan als je in de buurt komt. Hierdoor kun je mogelijke inbrekers afschrikken.

Slimme sloten

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer slimme producten, zo zijn “slimme sloten” ook steeds meer in trek. Met slimme sloten kan je ook met bijvoorbeeld je mobiele telefoon of een afstandsbediening de deur openen.