Verhuizen

Huis kopen in Antwerpen: de leukste wijken op één rijtje

huis kopen in antwerpen
Geschreven door Victor

Antwerpen wordt steeds populairder om in te wonen. Dit is ook niet meer dan logisch, want je vindt talloze heerlijke restaurants en gezellige kroegjes in deze historische stad. Het is dan ook geen wonder dat vastgoedkantoren het razend druk hebben met woningen vinden voor mensen. Daarbij beschikt Antwerpen over allerlei leuke wijkjes waar je heerlijk kunt wonen. Ben jij benieuwd welke wijken het beste zijn? In het overzicht hieronder kom je erachter wat de 3 leukste wijken zijn van Antwerpen. Zo heb je een voortvarend begin van je zoektocht.

’t Eilandje

Ten eerste is er ‘t Eilandje. Deze wijk bevond zich vroeger in het havengebied van Antwerpen, maar de haven is nu ergens anders naartoe verplaatst. Daardoor is er nu veel meer ruimte voor deze wijk om zich op een andere manier te ontwikkelen. Zo zijn er steeds meer restaurants hier te vinden, terwijl het water voor een prachtig uitzicht zorgt. Met name in de zomer is het in deze wijk heerlijk wonen, maar ook in de winter is er meer dan genoeg te doen. Houd dan ook zeker rekening met deze wijk.

Sint-Andries

Een andere leuke wijk om in te wonen is Sint-Andries. Deze buurt wordt door de lokale mensen als een echte volksbuurt omschreven. Er zijn twee straten die erg bekend zijn in deze wijk, namelijk de Kloosterstraat en Nationalestraat. In de Kloosterstraat vind je veel antiek, terwijl de Nationalestraat perfect is voor winkelliefhebbers. Wanneer jij een wijk met persoonlijkheid wilt hebben, is Sint-Andries zeker een goede keuze.

Het Zuid

Tot slot is er ook een wijk genaamd Het Zuid. Deze wijk staat voornamelijk bekend om de talloze musea die zich hier hebben gevestigd. Voor de mensen die van cultuur houden is deze buurt dan ook meer dan perfect. In het aanbod van Heylen Exclusief vind je dan ook prachtige woningen in deze chique wijk in Antwerpen. Ook vind je hier allerlei straten die authentiek zijn en waar talloze restaurants en winkeltjes te vinden zijn. Daardoor valt er in Het Zuid meer dan genoeg te beleven.