Ramen en deuren

Een houten voordeur op maat laten maken

Een keuze voor het leven.

Elk huis verdient een kwaliteitsvolle, solide voordeur. Bij het kiezen wordt niet enkel de veiligheid en kwaliteit voor ogen gehouden, maar ook het esthetische aspect. Het totale pakket moet kloppen. Investeren in een voordeur doen we dan liefst ook maar één keer. De keuze die op dat moment gemaakt wordt is een weloverwogen beslissing. Wilt u een deur op maat laten maken? Overweeg dan zeker een houten voordeur op maat.

Waarom kiezen voor houten voordeuren op maat?

Hout biedt naar afwerking toe diverse mogelijkheden. Behalve een ruim assortiment RAL-kleuren, kan u ook gaan voor de natuurlijke look van het hout. In houtsoorten zijn er verschillende keuzemogelijkheden, elk met zijn eigen cachet en charisma. U kan zich hiervoor laten informeren door een professional.

Hout geef een karaktervolle en klassevolle uitstraling. Uw gevel springt meteen in het oog. Het is duurzaam en milieuvriendelijk omdat we spreken over een natuurproduct.

Bent u na een tijd uitgekeken op uw deur? Of gaat u de gevel van uw huis van kleur veranderen? Met een houten voordeur op maat vormt dat geen probleem. Het is maar zo eenvoudig als de verfborstel en –pot erbij halen en het probleem is van de baan. U kunt dit laten doen door een professional, of gewoon zelf aan de slag gaan. Zo heeft u in een handomdraai een volledig nieuwe look voor een laag prijsje.

houten voordeuren

Afbeelding: www.broeders-broer.nl

Vragen houten voordeuren op maat veel onderhoud?

Hout is een natuurproduct en dient uiteraard onderhouden te worden. Dit onderhoud houdt in: licht schuren en afwerken met vernis, lak of olie.

De frequentie van het onderhoud hangt af van het soort hout en de afwerking. Kiest u voor een kwaliteitshout en laat u deze al voorbehandelen met een deskundige oppervlaktebehandeling, dan heeft de houten voordeur amper onderhoud nodig (eens om de 10 jaar).

Er wordt geadviseerd om je deur te onderhouden om verkleuring door bijvoorbeeld zonlicht tegen te gaan. Tevens is de houten voordeur nog beter beschermd tegen diverse weersomstandigheden en verlengt u hierdoor de levensduur.

Omdat hout een levend product is, is er sprake van hitte en koude gevoeligheid, waardoor het hout inkrimpt en uitzet. Samengesteld of gelamineerd hout is een verlijmd houtproduct en maakt grotendeels komaf met deze levendigheid.

Heeft u met een voorwerp tegen uw deur gestoten met als gevolg een lelijke kras? Een bijkomend voordeel van een houten voordeur op maat is dat eventuele beschadigingen bijgewerkt kunnen worden.

Houten voordeuren op maat veel te duur?

De prijs-kwaliteitsverhouding van een houten voordeur op maat scoort uitstekend. Het is zijn investering zeker waard. Een houten voordeur heeft tevens een uitstekende thermische isolatie, als men vergelijkt met pvc en aluminium, wat toch aardig kan besparen op uw energiefactuur.

Een houten deur op maat laten maken bij meubelmakers zoals Broeders & Broer biedt heel wat mogelijkheden. Het is een betrouwbare investering die met u en uw huis meegroeit, met andere woorden, een deur voor het leven.