Verbouwen

Hoe installeer je het beste een schuifdeurbeslag?

Geschreven door admin

Het beslag van een schuifdeur is niet één onderdeel is een combinatie van verschillende soorten onderdelen die bij een schuifdeur horen. Het schuifdeurbeslag plaats je bovenaan de deuropening. Hierin zullen de schuifdeuren worden geleid met gebruik van de schuifdeurwieltjes. Het schuifdeurbeslag draagt het volledig gewicht van de schuifdeur. Het is dus van belang dat je een beslag hebt genomen dat het gewicht van de schuifdeur kan dragen.

Soorten schuifdeurbeslag

Er zijn verschillende soorten schuifdeurbeslag die allemaal weer verschillende opties hebben. Zo kan je op bepaalde schuifdeurbeslagen van IJzerwarenwinkel een soort van remsysteem laten zetten. Dit zorgt ervoor dat de schuifdeur nooit te hard kan worden dicht gedaan. Dit zal de levensduur van je schuifdeur uiteraard ten goede komen.

Hou je van luxe en heb je geen zin om steeds weer de schuifdeur achter je dicht te doen? Dan is het zelfs mogelijk om een automatische schuifdeur te kiezen. Door bij het schuifdeurbeslag een lichte motor en daarnaast een sensor te laten inbouwen gaat de schuifdeur automatisch open. En wanneer je door de deuropening bent gelopen gaat de schuifdeur ook weer vanzelf achter je dicht.

Tips bij het installeren van een schuifdeurbeslag

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het installeren van een schuifdeurbeslag is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Ten eerste is het van belang dat het schuifdeurbeslag netjes recht en ook ten opzichte van de vloer waterpas hangt. Ga hierbij geconcentreerd te werk en neem rustig de tijd. Haastige spoed is hierbij zelden goed.

Ten tweede is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing heel goed door te nemen. Er zijn verschillende deuren, dus niet elk schuifdeurbeslag zal goed op elke deur passen. Let hierbij goed op het gewicht, de deurdikte en de breedte van de deur.

En wees als laatste eerlijk tegen jezelf. Wanneer je niet veel ‘doe-het-zelf-ervaring’ hebt is het bij deze klus wellicht verstandiger om het door een vakman of een handig familielid of handige buurman te laten uitvoeren.