Zwembad

Hoe houd ik mijn zwembad schoon?

Geschreven door admin

Als je een zwembad in de tuin hebt, herken je vast wel het probleem van bladeren in het zwembad. Overigens geldt dat niet alleen voor bladeren, maar wordt het bad sowieso na enkele dagen al vies. Er valt van alles in; niet alleen bladeren, maar ook vogelpoep, grond en allerlei andere rommel. Maar hoe houd je het zwembad mooi schoon?

Dek het zwembad af

Een goede oplossing is om te zorgen dat er überhaupt geen rommel in het zwembad komt. Wat er niet invalt hoef je er ook niet uit te halen en voorkomen is beter dan genezen. Kortom; zorg er gewoon voor dat er geen rommel in valt. Je doet dat door een zeil aan te schaffen die je over het zwembad kunt leggen. Bij een klein zwembad kun je eventueel ergens los een zeil kopen, maar bij een groter zwembad kun je beter een goed afdeksysteem aanschaffen zodat je zeker weet dat het bad goed wordt afgedekt.

Koop een waterstofzuiger

Een waterstofzuiger kan de rommel uit het zwembad opzuigen. Een dergelijke stofzuiger heeft vaak een heel lange stang waardoor je vanaf de kant overal goed bij kunt. Je kunt op die manier het bad weer netjes schoon krijgen zodat je er weer lekker in kunt zwemmen. Een waterstofzuiger kost afhankelijk van de verdere wensen al snel enkele honderden euro’s. Er zijn ook stofzuigers voor enkele tientjes te koop als je goed je best doet en even goed zoekt naar een goedkope aanbieding, maar het moge duidelijk zijn dat die veel minder goed zuigen dan de wat duurdere stofzuigers die er op de markt te vinden zijn.