Dakdekker

De dakgoot, een belangrijk deel van je dak

Geschreven door admin

Een dakgoot is van levensbelang voor een goede woning. Wanneer een woning geen dakgoot zou hebben, zou het water zo langs de muur omlaag sijpelen. Dat is misschien nog niet zo dramatisch, afgezien van dat je kalkvlekken op de muren kunt krijgen, maar dat wordt het wel als de muur het vocht niet allemaal op kan nemen. De muur wordt verzadigd en de eventuele aanwezige spouw wordt ook kletsnat. Ook dat is nog niet zo’n levensgroot probleem, maar dat wordt het wel als ook de binnenmuur vochtig wordt. Dit is namelijk de muur die direct grenst aan de binnenruimte van de woning. Als deze te vochtig wordt kan behang los gaan laten, krijgen schimmels en andere ziektekiemen vrij spel en krijg je een zeer onaangenaam leefklimaat in de woning. Kortom: het is van groot belang dat een dakgoot goed functioneert.

Wie zorgt er voor de aanleg en het onderhoud van mijn dakgoot?

Een loodgieter of dakdekker kan een dakgoot aanleggen en onderhouden. Voor een scherpe offerte kun je altijd een of meerdere dakdekkers en loodgieters bij jou in de buurt benaderen voor een offerte. Je weet dan precies wat de kosten voor de klus zullen worden.

Ook als de dakgoot verstopt zit kun je dit eventueel door een loodgieter of dakdekker laten oplossen. Een dakdekker en loodgieter kost gemiddeld zo’n € 45 per uur exclusief materiaal- en voorrijkosten. Dit is echter heel makkelijk zelf te doen: zet een ladder tegen de dakgoot en haal de bladeren en andere troep eruit. Scheelt je toch weer een hoop geld. Wél is het belangrijk dat als je het zelf gaat doen je ook beschikt over de juiste materialen en het juiste gereedschap. Echter valt dit natuurlijk aan te schaffen, zo kun je op deze website al voor niet al te veel geld een gereedschapswagen kopen.