Dakdekker

Gevelreiniging van een huis

Geschreven door admin

Wat je het eerst zal opvallen, wanneer je een woning gaat bezichtigen, is de voorgevel. Nu zal deze eerste aanblik ook altijd direct je een goed gevoel geven voor de woning of een negatief gevoel. Dat gevoel, wat je bij die eerste aanblik hebt, zal je tijdens je bezichtiging meedragen. Omdat de gevel het visitekaartje van de woning is moet je ervoor zorgen dat hij er goed en schoon uitziet.

Er zijn gevels die gerenoveerd moeten worden als er eventueel scheuren in zouden zitten. Wanneer echter de gevel vuil is zal hij moeten worden schoongemaakt. Wanneer je hem schoon laat maken laat dat dan wel door een vakman doen. Het is zeer belangrijk dat de specialist weet wat hij moet doen om het schoon te maken. Wanneer je het zelf zou doen en je zou een verkeerd schoonmaakmiddel gebruiken kan de gevel extra beschadigd worden.

De specialist
Wanneer je de gevelreiniging door een specialist wilt laten uitvoeren, zal hij zeker eerst langs komen om te kijken wat er gedaan moet worden. Hij moet bekijken wat voor materialen hij moet gebruiken om alles zonder beschadigingen schoon te krijgen. Indien er een verkeerd chemisch product zou worden gebruikt waardoor de muur zou verpulveren, wordt het tegenovergestelde bereikt van wat men wil. De bakhuid mag namelijk tijdens het schoonmaken niet worden aangetast. Wanneer hij weet wat hij moet doen kan hij ook een prijsopgave maken.

Zandstralen
Vaak wordt er gereinigd door middel van zandstralen. Hierbij wordt onder hogedruk zandkorrels op de muur gespoten waardoor het aanwezige vuil wordt weggeblazen. Hij zal er dan weer als nieuw uitzien. Vaak wordt deze methode gebruikt als de muren van baksteen zijn. Wanneer het schoon is, zal men de muren weer wel moeten impregneren om te zorgen dat het vochtwerend is.