Loodgieter

Wist je dat gaswerkzaamheden ook door een loodgieter worden uitgevoerd?

Geschreven door admin

We denken misschien onbewust dat een loodgieter zich enkel met waterleidingen bezighoudt. Dat is echter niet het geval; een loodgieter houdt zich over het algemeen met alles bezig wat ook maar enigszins met leidingen te maken heeft. Zoals bijvoorbeeld gas.

Een nieuwe gasinstallatie

Soms wil je een nieuwe gasinstallatie aan laten leggen. Dat is uiteraard vaak het geval als er een nieuwe woning gebouwd gaat worden, maar kan ook om andere reden voorkomen. Bijvoorbeeld omdat je de keuken wil verplaatsen of omdat de oude installatie er al tientallen jaren ligt en daardoor niet meer voldoet aan de nieuwste eisen van de techniek.

Een loodgieter kan je daar verder mee helpen. Hij berekent exact welke buizen en slangen er gebruikt moeten worden om voor een goede gasdruk te kunnen zorgen. Op die manier weet je zeker dat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan. Je veiligheid gaat uiteraard boven alles.

Kan ik zelf met gas aan de slag?

Gas is levensgevaarlijk en explosief en daarom is het totaal niet aan te raden om zelf ook maar iets met gas te doen. Wanneer er een gaslek ontstaat ontploft in het beste geval je huis, in het slechtste geval jijzelf. Begin er daarom gewoon niet aan en schakel een gediplomeerde, gekwalificeerde en gecertificeerde loodgieter in. Op die manier voorkom je problemen en zorg je dat je het er levend vanaf brengt. Bovendien is een gasinstallatie dermate ingewikkeld dat je er eigenlijk niet eens moet over nadenken om het zelf te doen.