Aanleg Uitbreidingen

Energiebesparing met WTW units

Geschreven door admin

Warmte terug winning via een WTW unit zorgt ervoor dat je zonder er iets voor hoeft te doen warmte kunt hergebruiken. Hierdoor is het mogelijk om automatisch te besparen op energiekosten en lekker te besparen op je gasrekening.

Hoe werkt een WTW unit

iedere ruimte laat onnodig veel warme lucht ontsnappen, waardoor je dus eigenlijk altijd teveel betaalt voor de verwarming van je huis. Je betaalt echter voor warme lucht die vervolgens naar buiten stroomt. Met een Warmte terugwin unit (kort: WTW unit) wordt warme lucht gebruikt om koude lucht van buiten op te warmen en terug te blazen in een ruimte. Hierdoor benut je de duur betaalde warme lucht optimaal.

Goed onderhoud

In Warmte terugwin units schuilt echter wel een gevaar. Doordat de units lucht verwerken dienen deze goed onderhouden te worden. Om de lucht schoon de ruimte in te blazen maken WTW units namelijk gebruik van Filters, wanneer deze niet regelmatig worden onderhouden kan een WTW unit voor gezondheidsproblemen zorgen. De filters kunnen dan de kleine schadelijke deeltjes uit de lucht niet meer opvangen, waardoor deze met een constante gang de ruimte in worden geblazen. Verkeerde deeltjes kunnen zorgen voor ademhalingsproblemen en andere longaandoeningen. Het is dus altijd goed om goed voor je WTW unit te zorgen en regelmatig de filters te vervangen.

De toepassing van een WTW unit

Wtw units worden veelal toegepast in publieke ruimtes, zoals kantoren, scholen, discotheken etc. Eigenlijk kun je in elke ruimte zonder problemen een WTW unit plaatsen. Een WTW unit kan namelijk ventileren tot een bepaald oppervlakte. Een goede ventilatie installateur kan de optimale ruimte/WTW verhouding voor je berekenen. Wanneer dit goed wordt toegepast kun je optimaal leefcomfort bereiken.