Zwembad

Een zwembad in de tuin, maar welke?

Geschreven door admin

Heb je jonge kinderen of vind je het zelf heerlijk om ’s zomers lekker te gaan zwemmen, dan is een zwembad in de tuin natuurlijk een ideale uitkomst. De stap om te gaan zwemmen is natuurlijk een heel stuk kleiner als deze een paar meter bij je verwijderd is. Maar wat voor zwembad moet je kopen? Er is namelijk ontzettend veel keuze.

Een kinderbadje
Het begint natuurlijk met een simpel kinderbadje. Dit zwembad is meestal opblaasbaar en is eenvoudig op te zetten en af te breken. Vaak kosten deze zwembaden tussen de 10 en 30 euro. In dit badje is geen pomp te vinden en vaak kunnen ze als ze zomer voorbij is weggegooid worden, omdat ze vies zijn of er een gat in zit.

Een opzetbadje
De volgende stap is een opzetbadje. Zo’n zwembad is vaak een stuk groter dan een kinderbadje en in zo’n kunnen ook volwassen mensen in zitten. Sommige van deze zwembaden zijn uitgerust met een afvoerpomp die het water reinigt, zodat deze mooi zuiver blijft. Soms zijn opzetbaden opblaasbaar en soms zijn ze van plastic en worden opgezet met palen. Wil je dus een zwembad kopen dit eenvoudig te verplaatsen is, is een opzet zwembad een ideale oplossing!

Een staand zwembad
Zoek je een meer permanenteer oplossing, dan is een staand zwembad wellicht een goede oplossing. Dit zwembad kan zowel in de winter als in de zomer buiten blijven staan en kan niet verplaatst worden. Het voordeel ten opzichte van een inbouw zwembad is dat zo’n zwembad in de tuin gezet kan worden en er dus geen gat gegraven hoeft te worden. Meestal staan dit soort zwembaden in de hoek van een tuin. Een nadeel is wel dat er vaak schaduw is in de hoeken van de tuin.

Inbouw zwembad
Een meest luxe oplossing is een volledig geintegreerd zwembad, ofwel een inbouw zwembad. Je kunt zelf kiezen waar het zwembad komt te staan en u bepaald ook zelf de vorm. Echter vergt het wel veel werk, voordat het zwembad er staat. Dit kun je ook volledig uitbesteden, maar dan zijn inbouw zwembaden wel prijzig. Vaak wordt er ook trap in geplaatst en zit meestal bij dit type ook een zuiveringsinstallatie.