Ramen en deuren Slotenmaker

Een veilige leefomgeving, waar denk jij aan?

Absorptiekorrels
Geschreven door admin

We houden allemaal van veiligheid voor onszelf en ons gezin. De één gaat daar wat verder in dan de ander. Zo kun je beginnen bij een slot op de deur en eindigen bij een geavanceerd camerasysteem. Ook gaat veiligheid in en om huis verder dat dan. Denk bijvoorbeeld aan het weren van gevaarlijke stoffen of brand. In deze blog gaan we een aantal zaken bij langs waar je aan zou kunnen denken wanneer het gaat om de veiligheid bij jou thuis.

Brand

Dit is natuurlijk de nachtmerrie van iedereen. Om die reden is het belangrijk om goede voorzieningen te treffen wanneer het gaat om brandveiligheid. In basis is het altijd verstandig om brandmelders te installeren. Daarnaast kun je denken aan brandblussers en dekens. Ook is het belangrijk om bepaalde basisregels toe te passen voor jou en je huishouden. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig laten controleren van de ketel en de meterkast. Ook moet het gasfornuis en bijvoorbeeld bepaalde apparatuur gecontroleerd worden. wanneer je hier een bepaalde routine voor hebt ingesteld, maakt dat de kans op brand aanzienlijk kleiner. Dat lijkt ons de moeite waard.

Sloten

Wanneer we het hebben over basisveiligheid is het natuurlijk belangrijk om te zorgen voor goede sloten in je huis en op je toebehoren. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de sloten zin hebben. Wanneer een raam of deur erg zwak is zal een slot weinig toevoegen. Zorg in die zin voor een stevige basis en zorg daarnaast voor goede sloten. Uiteindelijk zorgt dit voor een veilig gevoel en minder inbraken, Ook dat is dus de moeite waard.

Stoffen

Wanneer we het hebben over gevaarlijke stoffen kun je natuurlijk denken aan een gaslek of explosie maar ook aan het verkeerd terecht komen van gevaarlijke stoffen als bijvoorbeeld terpentine bij kinderen. Om alles goed onder controle te houden is het belangrijk om in basis de apparatuur te controleren. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de gasslangen in de keuken. Ook is het verstandig om bijvoorbeeld flessen met gevaarlijke stoffen op een veilige plek neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een kast op hoogte op een kast met een slot. Daarnaast is het goed om voorzieningen te treffen voor wanneer het dan toch misgaat. Denk bijvoorbeeld aan stromend water in de buurt of bijvoorbeeld een absorptiekorrels voor het lekken van olie. Op deze manier ben jij in basis goed voorbereid en kun je vaak weer jaren veilig (er) vooruit.