Schilder

Een aanbouw plaatsen? Denk hieraan

Geschreven door Victor

Vergeet dit niet als je een aanbouw gaat plaatsen

Wil je een aanbouw plaatsen? Je kunt dit uitbesteden aan een bouwbedrijf, maar als je al enige ervaring hebt met klussen, dan kun je dit ook eenvoudig zelf doen. Er zijn diverse dingen die je nodig hebt en waar je zeker aan moet denken bij het plaatsen van een aanbouw. Denk aan de juiste verf, zoals Sikkens verf, funderingsmateriaal, inbouwkozijnen en nog veel meer. Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je niet aan mag vergeten te denken bij het plaatsen van een aanbouw. Lees snel verder voor meer informatie en vergeet onze tips niet als je aan de slag gaat met je aanbouw.

Denk goed na over het ontwerp

Als je met een aanbouw wilt beginnen, moet je vooraf duidelijk hebben wat het doel hiervan is. Wil je meer lichtinval, een hogere woningwaarde of juist meer levensruimte? Op basis daarvan weet je waar je aandacht aan moet besteden in je ontwerp. Als je bijvoorbeeld meer licht wilt, kies je voor kozijnen met veel glas. Mocht je de voorkeur hebben voor meer privacy, dan kun je er ook voor kiezen om een dichte muur te tekenen. Stel je ontwerp samen aan de hand van jouw wensen en kijk goed naar wat wel en niet mogelijk is. Bedenk ook goed wat voor materialen je gebruikt voor je aanbouw. Kies je voor hout of kunststof zoals aluminium? Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen, waardoor het aan te raden is dit vooraf goed uit te zoeken.

Vergeet de vergunning niet

Wil je met een aanbouw beginnen, dan is het allereerst van groot belang om een vergunning aan te vragen. Anders kun je niet starten met het plaatsen van een aanbouw. Een vergunning is vaak verplicht. Mocht je niet de juiste of geen vergunning hebben, dan kun je tijdens of na het bouwen problemen verwachten.

Koop de benodigde materialen

Je moet ook zeker niet de benodigde materialen voor jouw aanbouw vergeten. Denk hierbij aan kozijnen, funderingsmateriaal, machines, gereedschappen, Sikkens muurverf en bouwstenen. Je kunt diverse materialen voor een zeer voordelige prijs kopen bij de bouwmarkt. Ook kun je deze materialen online bestellen. Wanneer je alle benodigde materialen bij elkaar hebt, kun je beginnen met het plaatsen van je aanbouw.

Wij wensen je veel succes met het plaatsen van je eigen aanbouw.