Interieur

Dressoir decoreren: een dressoir aankleden doe je zo!

Geschreven door admin

Het dressoir is een van de populairste opbergkasten in de Nederlandse woonkamer. Niet gek, want een dressoir is zowel mooi als praktisch. Doordat dressoirs relatief laag zijn zorgen ze ervoor dat de ruimte groter oogt, terwijl je tegelijkertijd veel opbergruimte hebt in achter de deurtjes en in de lades van het dressoir. Bovenop het dressoir heb je bovenal ruimte om jouw favoriete woonaccessoires neer te zetten. In deze blog bekijken we samen op welke manier jij jouw dressoir het beste kunt aankleden.

Zorg voor een vleugje groen op het dressoir

Op een dressoir mag een beetje groen natuurlijk niet ontbreken. Denk dan bijvoorbeeld aan een kleinere kamerplant als een cactus, of een grote kamerplant als een Monstera. Naast dat het een levendig effect geeft zorgt de kamerplant ook voor een gezondere omgeving. Een kamerplant zorgt namelijk voor zuivering van de lucht in de ruimte: win-win!

Combineer verschillende kaarsen en theelichtjes

Zoals je vast weet zorgen kaarsen en theelichtjes voor meer sfeer. Maak een combinatie van verschillende kaarsen en theelichtjes op het dressoir. Je hebt tal van vormen en modellen waaruit je kunt kiezen, waardoor de combinatie al snel speels oogt. Extra tip: combineer wat normale kaarsen met geurkaarsen. Zo zorg je, naast voor sfeer, ook voor een heerlijke lucht in huis.

Jouw favoriete foto’s, souvenirs en erfstukken

Een dressoir is de ideale plek om persoonlijke spullen uit te stallen: leuke foto’s, souvenirs van de mooiste reizen of erfstukken van dierbaren. Combineer ze door elkaar, waardoor je vaak tot leuke combinaties komt. Het dressoir wordt echt een plek die jou ontzettend goed beschrijft. Persoonlijk, en tegelijkertijd sfeervol. Je mag bovendien gerust af en toe wisselen van foto’s op het dressoir, zo blijft het vernieuwd en gaat de decoratie nooit vervelen.

Een tafellamp als sfeerverlichting op het dressoir

Hoewel kaarsen en theelichtjes wat subtiele verlichting geven is een tafellamp een stuk praktischer. Je ziet daarom vaak een sfeervolle tafellamp op een dressoir. Je hebt ze in talloze verschillende stijlen, van echte vintage tafellampen tot industriële en moderne tafellampen. Welke tafellamp perfect matcht met jouw dressoir bepaal je natuurlijk zelf.

Benut ook de ruimte boven het dressoir

In veel interieurs wordt een grote fout gemaakt: de ruimte boven het dressoir blijft leeg. En dit terwijl dit juist een plek is om wanddecoratie op te hangen. Kies bijvoorbeeld voor het ophangen van een schilderij, hang fotolijstjes op of kies voor een grote spiegel.