Uncategorized

Deurklinken: de finishing touch van elke kamer

Een deurklink wordt gebruikt voor het handmatig openen en sluiten van deuren en is permanent bevestigd. Er zijn drie hoofdtypen interne deurklinken die, wanneer correct gekozen, de finishing touch kunnen geven aan het interieur van elke kamer. Er is een groot aantal deurklinken van topmerken, die vele jaren ervaring in de branche hebben.

Roestvrijstalen deurklinken

Roestvrijstalen deurklinkenmaken elke kamer van het huis of op de werkplek helemaal af. Specifiek in een keuken, waar de stalen handgrepen voor de afwerking van de deuren passen bij de meeste apparaten of wasbakken. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en voldoen aan alle vereisten, zoals een glanzend effect voor een slanke contrameporaire look of een gewreven effect voor een meer chique afwerking. Dezelfde afwerking en stijl van handvat kan worden gebruikt voor verschillende kamers in je huis of op de werkplek.

Koperen deurklinken
Koperen deurklinken dateren uit de jaren 1800 en waren één van de eerste afwerkingen die beschikbaar waren toen de modernisering van deuren begon. In een moderner tijdperk zijn deze deurklinken perfect voor het creëren van de traditionele look en feel, geschikt voor elke woning of werkplaats. Of je nu de voorkeur geeft aan een klassieke Victoriaanse of Georgische stijl of op zoek bent naar een slanke, moderne uitstraling, er zijn deurklinken in allerlei maten die aan je wensen zullen voldoen.

Voordelen deurklinken
Deurklinken zijn vooral handig als jeje handen moet gebruiken om een deur te openen. Ze vereisen niet dat je aan de knop draait om de deur open te krijgen. Je past eenvoudig neerwaartse druk toe en de deur zal vrij gemakkelijk worden ontgrendeld. Het is zelfs mogelijk om – als je vuile handen hebt – de deur te openen met slechts een druk van jeelleboog. Maar een deurklink heeft meerdere voordelen.

Gemakkelijke toegang
Met deurkrukken kun je een deur openen vanuit de garage met een arsenaal aan boodschappen of andere items en hoef je geen hand vrij te hebben om toch toegang te krijgen tot je huis. Met een deur van het hefboomtype is er zeer weinig neerwaartse druk nodig om de deur te openen en te ontgrendelen. Je kunt deze deurgemakkelijk met je schouder open duwen. Dit bespaart tijd en moeite. Bovendien heb je dus geen hulp nodig bij het openen van de deur, ondanks dat je je armen en handen vol hebt.

Goed voor oudere mensen
Deurklinken zijn ook een geweldige optie voor oudere mensen of personen met een beperking, die doorgaans problemen hebben met het openen van de deuren in hun huis, omdat ze de deurknop minder goed in beweging kunnen krijgen. Een ander voordeel is dat vlekken of vuil op de deurknop gemakkelijk te voorkomen zijn. Je kunt deurkrukken aan je schuurtje of tuinhuis bevestigen om de deur gemakkelijker te openen zonder je handen te gebruiken, die bedekt kunnen zijn met vuil of vuil. Het verplaatsen van voorraden in en uit het gebouw of zelfs het verplaatsen van gereedschap of tuinartikelen wordt hierdoor vereenvoudigd. Ze kunnen ook worden aangebracht op badkamerdeuren, om de verspreiding te voorkomen van ziektekiemen en andere virale verontreinigingen, afkomstig van ongewassen handen.