Aanleg Elektricien

De trends van wasdrogers

Geschreven door admin

Het aantal trends in wasdrogerland is beduidend minder dan bij wasmachines. Toch zijn er een aantal trends die je moet weten wanneer je op het punt staat om een nieuwe wasdroger aan te schaffen. Zo zien we vandaag de dag veel wasdrogers met zelfreinigende condensors, hybride drogers en drogers die je was stomen.

Dit zijn allemaal handige snufjes die goed van pas zullen komen. Begrijp me niet verkeerd, uiteindelijk is het doel van een wasdroger om schone was zo snel mogelijk droog te krijgen. Toch vragen we anno 2015 meer van een wasdroger en in dit artikel bespreken we de belangrijkste veranderingen.

De zelfreinigende condensors

Bosch en Siemens mogen zich dé voorlopers in wasdrogerwereld noemen. Zij zijn meestal degene die als eerst met nieuwe innovaties komen. Zo ook met de zelfreinigende condensors. Het voordeel van dit snufje is dat je zelf de condensors niet meer schoon hoeft te houden, waardoor je zeker weet dat de wasdroger goed onderhouden wordt. Ook staat fabrikant Beko op het punt om in de loop van 2016 meer modellen met een zelfreinigende condensor uit te rusten.

Er zijn nog steeds teveel huishoudens die te weinig aandacht besteden aan het schoonhouden van de wasdroger. Hierdoor gaat een wasdroger minder lang mee en zal die uiteindelijk meer moeite hebben om de was snel droog te krijgen. Wanneer jij geen problemen hebt met het regelmatig reinigen van de condensors heb je niet perse een wasdroger met zelfreinigende condensor nodig.

De hybride drogers

Anno 2015 zien we deze modellen steeds vaker opduiken. Een hybride droger is eigenlijk een combinatie van een warmtepompdroger en een condens droger. Tot op heden worden de hybride drogers nog niet gefabriceerd, maar is het wel goed om te weten dat deze drogers er aan zitten te komen. Het voordeel van een hybride droger is dat je te allen tijden kunt kiezen voor energie- of tijdsbesparing. Hierdoor heb je een energiezuinige wasdroger die ook nog eens zijn kracht behoudt wanneer dat nodig is.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel energiezuinige wasdrogers inleveren op basis van kracht, waardoor het langer duurt voordat de was droog is. Dit levert bij veel mensen ergernis op, omdat zij dit niet verwacht hadden.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wasdroger raden wij je aan een kijkje te nemen op de website van de consumentenbond, verschillende websites over wasdrogers te bezoeken (zoals www.wasdrogersale.nl) en een gebruik te maken van vergelijkingswebsites.