Interieur

Dé tips voor de inrichting van je nieuwe huis

Geschreven door admin

Je hebt het contract van je nieuwe woning ondertekend, dan is het nu wachten op de sleutel! Ondertussen kan je alvast mooi aan de slag met het inrichten van je huis. Maar hoe bepaal jij je eigen stijl? En bij welke kleuren en materialen voel jij je echt thuis? Deze vragen en meer komen al snel voorbij en zijn lastig te beantwoorden. Om je hierbij te helpen zetten wij graag een paar tips voor je op een rijtje;

Tip 1: Inspiratie

Ga op zoek naar wooninspiratie voor het inrichten van je nieuwe huis door middel van het bezoeken van woonwinkels, het bladeren door Woonmagazines en het online surfen door verschillende woonblogs.

Tip 2: Indeling

Misschien wel het belangrijkste om te weten is welke kamer je waarvoor gaat gebruiken. Kijk dus ook kritisch naar de ruimtes op de bouwtekeningen en maak aan de hand daarvan de juiste indeling. Let op: wil je ergens een extra ruimte creëren door bijvoorbeeld een muur eruit te halen, doe dat dan voor dat je je huis hebt ingericht, nu gaat het namelijk nog heel makkelijk. Wanneer je het huis al hebt ingericht doe je dit namelijk niet meer zo snel.

Tip 3: Je eigen woonstijl

Een nieuw huis is uiteraard de uitgelezen kans om voor je eigen perfecte woonstijl te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een natuurlijke inrichting of ga je voor de robuuste look met een stoer interieur? Kies hetgeen wat bij jou het best past, ga dus voor een persoonlijk interieur waar jij je fijn bij voelt.

Tip 4: koop niet teveel woondecoratie

Wanneer je huis helemaal af is kan je natuurlijk niet wachten om lekker de stad in te gaan om te gaan shoppen. Kussens, meubels, tafeldecoratie, fotolijsten, planten etc. Let wel op, het gevaar is wel dat je al snel teveel in één stijl koopt en ook dat je dus spullen koopt die je na verloop van tijd niet eens gebruikt en dus weg kan doen. Koop dus niet gelijk teveel planten, fotolijstjes of andere dingen in. Dit kan ervoor zorgen dat het er erg onoverzichtelijk uit gaat zien. Wanneer je er toch voor kiest om bijvoorbeeld meerdere fotolijstjes/schilderijen aan de muur te hangen, zorg er dan met bijvoorbeeld een ophangsysteem voor dat je alsnog rust creëert.