Interieur

De retro stijl

retro keuken
Geschreven door admin

De retro inrichting is een stijl die items laat zien uit de jaren ’50, ’60 en/of ’70. Oude tijden herleven met de meubels uit de late jaren ’60. Glazen salontafeltjes met van die dunne pootjes en het behang en de gordijnstoffen in felle kleuren geel,groen en oranje. Strepen en bloemen zijn de dessins die in die jaren te zien waren. Bruine ribfluwelen bankstellen en veel planten die opgehangen werden aan zelfgevochten touw. Tegenwoordig gaan we weer helemaal voor de retro inrichting. Retro wil zeggen dat een product geïnspireerd is uit bijvoorbeeld 1974 weer nieuw leven heeft gekregen met alle moderne snufjes van nu. Wanneer iemand een echt retro interieur wil dan wordt het zoeken op tweedehands markten en kringloopwinkels. Spullen uit de jaren ’60 en ’70 zijn nog voldoende te vinden om je eigen retrostijl te creëren.

Retro keuken

Ga je voor een echte retrokeuken dan is een van de dingen die heel belangrijk zijn in deze keuken; de koelkast. Retro koelkasten kenmerken zich door hun grootte en ronde vormen. Retro koelkasten zijn nadrukkelijk aanwezig en moeten dus niet worden ingebouwd. Een stoere koelkast die in verschillende retro-kleuren aan te schaffen zijn. Ook een aantal zaken die van belang zijn om de echte retro inrichting te krijgen zijn de gebruiksvoorwerpen. Een mooie retro weegschaal en serviesgoed in de kleuren groen of oranje zijn echte eye-catchers in deze keukens. Als je voor een echte retro stijl gaat moet je wel zorgen dat er samenhang is. Dus geen allegaartje er van gaan maken. Kies je bijvoorbeeld voor meubels met dunne uitstaande pootjes, zet er dan geen boerensalontafel tussen.

Nog meer jaren’60

Een eethoek in de retro keuken zie je nooit in vierkante vormen. De retrostijl in keukenstoelen kenmerkt zich juist door ronde vormen te gebruiken. Eamesstoelen kunnen helemaal tot hun recht komen in de retro keuken. Witte tegels, smalle lades en kleine deurtjes werden in deze tijd veel gezien. Er werden ook wel oranje en bruine wandtegels gebruikt en zelfs bloemetjesbehang werd in deze keuken gebruikt. Behalve retro koelkasten is ook een typisch jaren’60 item, de schuine schuifdeurkasten.

Het op zoek gaan naar spullen uit de periode jaren ’50 tot en met ’70 kan een leuke hobby zijn. Er is best nog veel op dat gebied te vinden. Maar er zijn op dit moment ook veel spullen uit deze jaren gewoon nieuw te koop. Kijk voor inspiratie maar eens op de desbetreffende websites.