Uncategorized

De klok is overal

Geschreven door admin

Zonder er al teveel bij stil te staan zien we de klok vrijwel overal terug. Elk kantoor of bedrijfskantine heeft wel een klok. Ook elke station is voorzien van een klok en natuurlijk is er ook in vrijwel elk huishouden in Nederland een klok terug te vinden. Op het gebied van klokken zien we verschillende soorten trends terug die specifieke type klokken populairder maken dan anderen. Ook de klassieke en tijdloze ronde wandklokken en zelfs koekoeksklokken zijn nog steeds erg in trek. Ondanks dat veel mensen de klok niet altijd meer gebruiken voor de tijd, maar als onderdeel van de aankleding, wordt de functie van de klok nogal eens onderschat.

De koekoeksklok is niet alleen mooi om te zien, maar ook zeer praktisch

Misschien ken je de koekoeksklok nog wel van bij je opa en oma thuis of in je ouderlijk huis. Deze klassieke klok helemaal in de stijl van het Zwarte Woud, mag voor sommige mensen ouderwets zijn, hij is nog steeds ontzettend in trek. De koekoeksklok heeft bovendien een aantal zeer praktische voordelen. Door het iconische geluid van de koekoek, hoef je niet op de klok te kijken om te weten hoe laat het is. Daarnaast is het ook handig dat je niet in dezelfde ruimte in huis hoeft te zijn om de klok te horen. De koekoeksklok is naast dat deze prachtig is om te zien dan ook erg praktisch en handig voor bijvoorbeeld ouderen die minder kundig zijn met de technologie van telefoons of mensen die slechtziend zijn. Indien je een strak modern interieur hebt, weet dan dat de koekoeksklok tegenwoordig ook in moderne varianten te verkrijgen is

XXL-klokken en industriële klokken zijn de trend op dit moment

De keuze van een klok kan gebaseerd worden op de uitstraling en het design passend bij de rest van het interieur, maar ook op het gebied van functionaliteit valt er behoorlijk wat te kiezen. Zo zijn er tegenwoordig verschillende klokken aanwezig die niet alleen een tijdsaanduiding hebben, maar ook voorzien zijn van een dag aanduiding en soms zelfs de temperatuur weergeven. Dit maakt deze klokken natuurlijk ontzettend functioneel. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een klok met deze features in de keuken, hiermee kun je de klok ook nog eens als kookwekker gebruiken en verlies je nooit de tijd uit het oog tijdens het kokerellen. Op het gebied van het design valt er tegenwoordig ook steeds meer te kiezen. Trends op dit moment zijn de XXL-klokken die prachtig staan op een open wand en in ruimtes met hoge plafonds. Daarnaast zijn ook industriële klokken zoals die van de Klokkenconcurrent, erg in trek, waarbij er ook gebruik gemaakt wordt van nieuwere en minder voor de hand liggende materialen zoals bijvoorbeeld staal en koper.