Dakdekker

Dakgoten reinigen

Om overlast te voorkomen, is het verstandig om uw dakgoten regelmatig te reinigen. Het reinigen van uw dakgoten voorkomt grote schade, zoals lekkage aan uw dak of muren en aanslag op de muren. Het schoonmaken van de goten voert u gemakkelijk zelf uit met behulp van de juiste materialen. Of u schakelt gemakkelijk een expert in, welke dit voor u uitvoert tegen voordelige prijzen. Ook voor advies en tips klopt u bij een vakman aan, zodat u de goten en de regenpijpen goed reinigt.

Waarom reinigen?

Als u uw goten niet op tijd reinigt, kan dit zorgen voor veel schade. Er kan namelijk een verstopping ontstaan, waardoor ze gaan overstromen. Ook kan het zijn dat er lekkages ontstaan, waardoor de schade alleen maar groter wordt. Daarnaast kan het water nergens naartoe bij een verstopping, waardoor het langs de muren gaat vallen wat aanslag veroorzaakt. Om uw goten en woning in goede staat te houden, is het verstandig om deze regelmatig te reinigen of dit te laten doen.

Regenpijpen schoonmaken

Als u bezig gaat met het schoonmaken van de dakgoten, is het verstandig om de regenpijpen meteen mee te nemen. In een regenpijp kan ongemerkt ook veel vuil terecht komen, waardoor deze verstopt kan raken. Bij een verstopping van de regenpijpen is de kans groot op lekkages, waardoor het water aan alle kanten naar buiten loopt. Ook kan het zijn dat een verstopping van de regenpijpen invloed heeft op de dakgoten. Daarom is het belangrijk om de regenpijpen ook regelmatig schoon te maken.

Zelf reinigen of laten doen?

Het reinigen van de dakgoten voert u gemakkelijk zelf uit. Door de juiste materialen in te zetten is het geen lastige klus. Zo heeft u bijvoorbeeld een ladder of steiger nodig om bij de dakgoten te komen en heeft u materialen nodig om de viezigheid uit de goten te halen. Houd er wel rekening mee dat werkzaamheden op hoogtes altijd risico’s met zich meebrengen. Als u het niet aandurft of liever een expert inschakelt, is dit ook een mogelijkheid. Loodgieter Jos Laan is specialist in dakgoten. Via Jos Laan komt direct in contact met een vakman bij u in de regio. Zo weet u zeker dat het goed gaat.