Interieur

Creatief met hout

Geschreven door admin

Voor de doe het zelver, maar ook voor de professional is hout een ideaal materiaal. Hout is bij uitstek geschikt voor mooie en functionele werkstukken. Het grote voordeel van hout is dat het enerzijds stevig en robuust is, anderzijds voldoende zacht en flexibel om met eenvoudig gereedschap te kunnen bewerken. Het is niet voor niets dat hout al vele eeuwen en millennia door mensen wordt gebruikt voor het bouwen van huizen, maken van gebruiksvoorwerpen, maar ook voor het vervaardigen van kunst. Hout geeft ons gewoon een goed gevoel.

Bomen en hout

Hout komt natuurlijk van bomen, en omdat er heel wat verschillende soorten bomen zijn, heb je ook heel veel verschillende soorten hout. Je hebt verschillen in kleur, zichtbaarheid van de nerven, stevigheid en bestendigheid tegen weersinvloeden. Niet elke houtsoort is voor alle toepassingen geschikt. Bepaalde houtsoorten zijn te zacht en te bevattelijk voor vocht om buitenshuis te verwerken. Wie zich voorneemt om een werkstuk van hout te maken, of dat nu een kastje, tuinbank of schuurtje is, moet met de verschillende eigenschappen van het hout rekening houden.

Deskundige adviezen in de houthandel

Waar veel bouwmarkten zich beperken tot slechts enkele houtsoorten biedt de professionele houthandel een keur aan verschillende soorten hout. Dat maakt ruime en gedegen keuze mogelijk. Weet je niet precies welke houtsoort het meest geschikt is voor je doelen? In de houthandel kunnen ze je voorzien van deskundig advies over de verschillende houtsoorten, maar ook over de bewerking en verzorging ervan.

Allerlei vormen en maten

In de houthandel in Steenwijk krijg je niet alleen de nodige adviezen, het hout kan ook exact op de gewenste lengtes worden gezaagd. Dat levert mooie, strakke zaagsneden op scheelt thuis een heleboel werk. Dankzij Koninklijke Jongeneel krijg je zo op maat het meest geschikte hout voor je werkstuk tot je beschikking. Je moet het zelf nog wel even netjes in elkaar zetten!