Aanleg

Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van gebruikte grondverzetmachines

Schots machinery
Geschreven door admin

Bij het kopen van een nieuwe (gebruikte) grondverzetmachine zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om een nieuwe aan te schaffen of juist een tweedehands grondverzetmachine. Zowel nieuwe als gebruikte hebben zo zijn voor- en nadelen. Maar wat zijn de belangrijke aandachtspunten bij de aankoop van een gebruikte grondverzetmachine?

Verschillende merken grondverzetmachines

Een belangrijk aandachtspunt, net als bij auto’s, is het merk van de grondverzetmachines. Elk merk heeft zijn eigen kwaaltjes en nadelen waarbij sommige er om bekend staan minder lang mee te gaan dan andere. Het is daarom belangrijk vooraf uit te zoeken welk merk het beste bij jou werkzaamheden past, wat de kwalen zijn van deze machine en of dit invloed heeft op de werkzaamheden die het moet gaan uitvoeren. Mocht dit niet zo zijn, dan kan je overwegen om de machine te kopen.

Werkuren van de machine

Gebruikte grondverzetmachines kunnen al een groot aantal werkuren er op hebben zitten. Hoe meer het aantal werkuren, hoe groter de kans bestaat dat de machine mankementen gaat vertonen. Dit gaat natuurlijk niet in alle gevallen zo op. Wanneer de machine goed is onderhouden en in de loop van de jaren is opgeknapt kan het nog jaren meegaan. Maar garanties heb je nooit.

De geschiedenis van een machine

Het is belangrijk om de geschiedenis van de grondverzetmachine die je wilt kopen te achterhalen. Door dit te doen weet je wat er de afgelopen jaren is gebeurd met de machine. Zijn er bijvoorbeeld veel onderhoudswerkzaamheden verricht of heeft de machine andere mankementen gehad. Dit alle geeft een duidelijk beeld over de machine en maakt de keuze om het te kopen makkelijker. De geschiedenis kan je achterhalen door met de verkopende partij in gesprek te gaan of het onderhoudsboek door te nemen.

Conclusie

Er zijn dus een aantal belangrijke aandachtspunten bij het kopen van gebruikte grondverzetmachines. Ga na welke merken er zijn, wat de nadelen zijn van deze machines, hoeveel werkuren het heeft gemaakt en wat de geschiedenis van de machine is. Ben je dit alle nagegaan dan kan de aankoop van je grondverzetmachine niet meer misgaan.