Tuin

Bedek uw schutting met Toscaanse jasmijn

Geschreven door admin

Met Toscaanse jasmijn kunt u een deel van een muur of schutting goed bedekken. Deze wintergroene klimplant heeft prachtige witte, geurende bloemen. De bloemetjes van deze plant staan bekend om hun heerlijke geur. Toscaanse jasmijn heeft stervormige bloemen. Om deze reden wordt de plant ook wel Sterjasmijn genoemd.

Een plek in de volle zon

De Toscaanse jasmijn houdt van warmte en staat het liefst in de volle zon. Een muur of een schutting waar veel zon op staat, is dan ook een goede plek voor deze klimplant. De ranken van de plant hebben steun nodig van een stuk gaas of tralies. De steunzoekende ranken kunt u om het gaas heen draaien.

Toscaanse jasmijn in uw tuin?

Wilt u graag Toscaanse jasmijn in uw tuin? Dan kunt u deze heel makkelijk planten. Het enige dat u hoeft te doen, is de plant los van de stok halen, waaraan hij gekweekt is. Vervolgens bindt u de ranken in een waaiervorm aan de schutting of tegen een stuk gaas aan de muur. U houdt de klimplant mooi door deze te planten in een voedzame grond en voldoende water te geven. Eventueel kunt u Sterjasmijn ook in een ruime pot planten.

Lang genieten van Toscaanse jasmijn

Sterjasmijnen kunnen uitgroeien tot een hoogte en breedte van vijf meter. De oude takken verhouten zich snel. Het is dan ook een aanrader om deze in het voorjaar te snoeien. De groene plant begint al te bloeien in mei en bloeit door tot in de nazomer. Dit betekent dus dat u een flink aantal maanden kunt genieten van een prachtige Toscaanse jasmijn met heerlijk geurende bloemen.