Badkamer en toilet

Badkamertrends van 2016

Je badkamer inrichten of her-stijlen is een flink karwei waar tijd en geld in gaat zitten. Het is dan ook verstandig van te voren goed te kijken wat de opties zijn, wat je mooi vindt en wat de nieuwste trends zijn. Zo is het de tijd en de moeite waard en kun je uiteindelijk genieten van de badkamer van je dromen.

Hout

In 2016 wordt er veel gebruik gemaakt van hout in de badkamer. Hout geeft de ruimte warmte en kan makkelijk gecombineerd worden. Hout hoeft niet alleen op de standaard plekken gebruikt te worden, je kunt bijvoorbeeld ook één wand van hout creëeren. Kies je voor hout, dan zijn er nog een heleboel soorten om uit te kiezen. Let er wel op dat het hout bestendig is tegen de vochtige ruimte. Wat we ook veel zien is bamboe. Dit geeft ook een warme feel aan de badkamer en maakt het tegelijkertijd wat exotisch.

Simpele patronen

Printjes zijn de laatste jaren al in geweest. Ook in 2016 zijn er printjes, het is alleen wel iets simpeler gehouden. Geen moeilijke tekeningen of complexe patronen, maar simpele reeksen. Wat leuk is, is dat de tegels op een andere manier gelegd kunnen worden. Door ze niet standaard te leggen maar juist schuin, creëer je weer een nieuw patroon. Zo kun je ook gebruik maken van diverse kleuren tegels, om af en toe accenten toe te voegen.

Natuurlijk materiaal

Natuurlijk materiaal is iets dat in 2016 veel naar voren komt. Hout en bamboe zijn niet de enige natuurlijke producten. Marmer is een natuurlijk product dat kostbaar is maar heel veel toevoegt aan de badkamer. Het staat prachtig met hout, zo kun je bijvoorbeeld een marmere wasbak combineren met een houten wand. Ook natuursteen en andere steensoorten horen bij de badkamertrends van 2016.

Een rustige omgeving

Veel tierelantijntjes zien we niet bij de badkamertrends van 2016. Het is rustig en kalm, en dat is ook fijn in de badkamer. Witte tegels kunnen bijvoorbeeld mooi geaccentueerd worden met een terqoise muur, of lichtblauwe tinten. Zo blijft de badkamer er fris en rustig uit zien.

Kortom, natuurlijk, rustig, en vooral niet teveel gedoe. De badkamertrends van 2016 schreeuwen less is more en terug naar de natuur. Maak gebruik van plantjes, mozaïek, een wasbak van hout of stenenvloer. Er is genoeg om uit te kiezen zodat je een trendy badkamer hebt, die op jouw wensen aansluit. Een badkamer waar je trots op bent en in geinvesteerd hebt, en dat draagt natuurlijk bij aan de woonbeleving.