Verbouwen

Aluminium kozijnen, een goede investering?

Aluminium kozijnen worden regelmatig in moderne woningen geplaatst. Ze zien er prachtig uit en staan geweldig in een strak afgewerkte woning. Vroeger waren aluminium kozijnen een tijdje populair. Al snel nam de populariteit af nadat bekend werd dat de isolatiewaarde een ramp was. Jaarlijks kosten de aluminium kozijnen een hoop geld doordat stookkosten verloren gingen. Gelukkig heeft de techniek niet stil gestaan. De makers hebben ervoor gezorgd dat de aluminium kozijnen een uitstekende isolatiewaarde hebben gekregen. Je hoeft dus niet meer te twijfelen tussen aluminium kozijnen en hout vanwege de isolatiewaarde. De industriële look van de kozijnen maakt het resultaat compleet.

Uitzonderlijk hoge isolatiewaarde met aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn zo aangepast dat ze een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde hebben gekregen. In de kozijnen is een uniek kamersysteem aangebracht met stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht zorgt ervoor dat het kozijn uit zichzelf isoleert. Combineer dit met isolatieglas en je behaalt een hoog rendement als het aankomt op de isolatiewaarde. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De afwerking van aluminium kozijnen is ontzettend strak waardoor er geen kieren of gaten meer ontstaan. Hout is een natuurlijk materiaal en gaat automatisch zetten. Hierdoor ontstaan er al snel kieren en gaten waardoor warmte kan ontsnappen. Met aluminium kozijnen heb je dit probleem niet meer.

Onderhoud van aluminium kozijnen

Het onderhoud van aluminium kozijnen is eigenlijk één groot pluspunt. De kozijnen zijn vrij onderhoudsarm. Eén van de grootste pluspunten is dat je de kozijnen niet hoeft te schilderen. Het enige nadeel is dat vuil in de naden en kieren kan gaan zitten. Aluminium wil nog weleens vuil aantrekken. Dit is de reden dat wordt aangeraden om vier keer per jaar je kozijnen te reinigen. Dit kan je eventueel combineren met het reinigen van de ramen. Voor de rest is er geen onderhoud nodig bij aluminium kozijnen.

Aluminium kozijnen zijn een investering voor het leven

Een nadeel aan aluminium kozijnen is het prijskaartje dat eraan hangt. De prijs is voor een groot deel afhankelijk van de keuzes die je zelf maakt. Bijvoorbeeld welk profiel je wilt, kleur, hang- en sluitwerk en afwerking. Standaard zit er vaak isolatieglas inbegrepen, maar dit glas kan je upgraden. Het soort beglazing kan een verschil maken in de prijs. Als je kiest voor aluminium kozijnen dan kies je voor een investering voor het leven. De kozijnen kosten aardig wat geld, maar gaan wel een leven lang mee. Als je exact wilt weten wat jouw wensen kosten dan kan je het beste een vrijblijvende offerte aanvragen. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken kan je tot wel 70% besparen. Het verschil tussen de diverse leveranciers kan aardig oplopen. Het is dus de moeite waard om eens de prijzen naast elkaar te leggen en te kijken wat voor jouw de beste optie is. Eventueel kan je aluminium kozijnen nog vergelijken met kunststof of hout. Aluminium is de duurste variant, maar heeft als voordeel dat het een robuuste uitstraling heeft die je nergens anders tegen kan komen. Wij raden u aan om houten kozijnen te vervangen voor aluminium kozijnen wanneer u weet dat u nog jaren in uw woning zult blijven. Bent u van plan om binnen een aantal jaar te vertrekken? Dan is het zonde om hier een groot bedrag in te investeren.