Verbouwen

5 tips voor veilig klussen in huis

Geschreven door admin

Ieder jaar gebeuren er vele ongelukken in huis tijdens het klussen. Vaak is dit te wijten aan onervarenheid van de klusser en onvoldoende voorzorgsmaatregelen. Door eerst goed na te denken over de klussen die in huis geklaard moeten worden kunnen veel ongelukken voorkomen worden. In dit artikel delen we daarom 5 tips voor veilig klussen in huis zodat je bij de volgende klus in huis niet bijdraagt aan het toenemen van deze statistieken.

Weet wat je te doen staat

De meeste ongelukken tijdens het klussen worden veroorzaakt doordat mensen niet goed weten waar ze mee bezig zijn. Veilig klussen begint met het goed op de hoogte zijn wat je te doen staat om een klus te klaren.

Bescherm je handen, ogen en voeten

Door de juiste bescherming te dragen kan je ervoor zorgen dat een kleine vergissing geen grote gevolgen heeft. Bescherm je handen met werkhandschoenen, de ogen met een veiligheidsbril en de voeten met goede werkschoenen.

Draag beschermende kleding

Een spijkerbroek en andere stevige kleding zorgt er niet alleen voor dat je beter beschermd bent tegen scherpe objecten, maar ook tegen vonken en vlammen tijdens het klussen.

Let op struikelgevaar

Wanneer je tijdens het klussen ergens over kan struikelen dan kan je jezelf hier ernstig bij verwonden. Zorg er daarom voor dat de omgeving waar geklust wordt altijd netjes opgeruimd blijft.

Zorg dat je altijd stevig staat

Veel ongelukken gebeuren doordat mensen van een trap of andere verhoging vallen tijdens het klussen. Een tip die altijd nageleefd moet worden is dan ook om ervoor te zorgen dat je altijd stevig staat wanneer er op een verhoging gewerkt wordt.