Interieur

4 tips voor een nieuwe inrichting

Een huis of alleen een bepaalde kamer (her)inrichten kan een erg grote klus zijn maar het is natuurlijk ook heel erg leuk. Er zijn alleen wel een aantal tips die misschien wel van pas kunnen komen bij het inrichten waar je zelf niet zo snel aan denkt. Hier staan vier tips voor jou op een rijtje.
1. Kies voor één stijl
Een huis kan er al snel slordig, druk en vol uitzien als je veel verschillende stijlen in één kamer combineert, kies daarom voor één bepaalde stijl. Op het moment zijn brocante en de industriële stijl erg hip en trendy maar als je hier niet van houdt kun je natuurlijk ook voor een andere stijl kiezen of juist voor tijdloze items waar je jaren mee kunt en waar je ook nooit zat van wordt. Het belangrijkste bij het uitkiezen van je meubelen en decoraties is in ieder geval dat het dezelfde stijl is. Hierdoor creëer je echt één geheel en ziet het er niet snel uit als een bijeengeraapt zooitje.

2. Combineer niet te veel kleuren
Net als bij de stijl geldt het ook voor de kleuren die je gebruikt dat het al snel te druk kan worden. Weet je niet echt welke kleuren je wil gebruiken kun je natuurlijk ook voor bruin, zwart en wit kiezen voor de grootste items. Deze kleuren kun je gemakkelijk met andere vrolijke kleuren combineren. Dan kun je je decoraties bijvoorbeeld ook nog af en toe veranderen wanneer je graag weer een andere kleur in huis wilt hebben.

3. De volgorde van inkopen doen
Inkopen doen kan erg chaotisch zijn. Je koopt verschillende producten en uiteindelijk passen ze niet eens bij elkaar. Het is handig om dit een voor een te doen. Een handige tip is om eerst de vloer uit te kiezen, daarna de meubelen die je weer bij de vloer kunt combineren en daarna de decoraties die bij zowel de vloer als de meubelen passen.

4. Kijk of de producten ergens in de uitverkoop zijn
Je huis inrichten kan erg duur zijn. Natuurlijk is het belangrijk om van te voren wat geld te sparen maar wanneer dit wel wat trager gaat dan gewenst kun je ook gewoon online je aankopen doen en kijken of de meubelen en decoraties misschien niet ergens wel erg goedkoop te verkrijgen zijn. Het is altijd wel eens ergens uitverkoop en dan betaal je nooit meer dan nodig is.